Νέοι κανόνες για τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα στα ελληνικά πλοία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από τα μέσα Απριλίου 2024, το ελληνικό Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα εφαρμόσει νέους κανονισμούς για τους ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα στα πορθμεία, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας.

Βασικοί κανόνες:

  • Όρια φόρτισης της μπαταρίας: Τα ηλεκτρικά και τα plug-in υβριδικά οχήματα πρέπει να έχουν φόρτιση της μπαταρίας κάτω από 40%.
  • Περιορισμοί στη δεξαμενή καυσίμου: Οι δεξαμενές καυσίμων των οχημάτων υγραερίου ή CNG πρέπει να είναι γεμάτες το πολύ κατά 50%.
  • Μόνο συνοδευόμενα οχήματα: Οι ιδιοκτήτες πρέπει να παραμένουν μαζί με τα οχήματά τους.
  • Κατάσταση οχήματος: Απαγορεύεται η επιβίβαση σε κατεστραμμένα οχήματα.

Οι κανόνες αυτοί ευθυγραμμίζονται με τις κατευθυντήριες γραμμές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα και της Διεθνούς Ένωσης Ναυτασφαλίσεων, μετά από περιστατικά όπως η πυρκαγιά στο οχηματαγωγό Fremantle Highway.

Προκλήσεις:

  • Υπάρχουν περιορισμένοι σταθμοί φόρτισης στα ελληνικά λιμάνια και στα νησιά.
  • Διαχείριση μπαταριών: Οι ταξιδιώτες πρέπει να διαχειρίζονται προσεκτικά τη φόρτιση των μπαταριών τους για να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των πλοίων.

Εφαρμογή από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες:

  • Κύριες Ακτοπλοϊκές Εταιρείες: Οι εταιρείες Anek Lines, Minoan Lines και Superfast Ferries θα ελέγχουν τα επίπεδα της μπαταρίας και των καυσίμων κατά τη διάρκεια της επιβίβασης.
  • Έλεγχοι θερμοκρασίας: Οι θερμοκρασίες των μπαταριών θα παρακολουθούνται για την αποφυγή υπερθέρμανσης.
  • Σήμανση και ειδοποιήσεις: Οι οδηγοί πρέπει να ενημερώνουν το πλήρωμα για τυχόν συναγερμούς.
  • Πρακτικές φόρτωσης: AFV θα φορτώνονται σε ανοιχτούς χώρους με CCTV και κατάλληλο εξαερισμό.

Σχεδιάζοντας το ταξίδι σας:

Ενώ αυτοί οι κανονισμοί δημιουργούν κάποιες προκλήσεις, ο προσεκτικός σχεδιασμός μπορεί να μετριάσει τις ενοχλήσεις. Καθώς η Ελλάδα επεκτείνει τις υποδομές φόρτισης, το μέλλον των μετακινήσεων με AFV φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Για λεπτομερείς πληροφορίες και για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας, επισκέψου τις ιστοσελίδες των ακτοπλοϊκών εταιρειών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Χρησιμοποίησε τη Ferryscanner για να κλείσεις τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά σου και να εξασφαλίσεις ένα ασφαλές και συμβατό ταξίδι.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανάτρεξε στο αρχικό άρθρο εδώ.

Απάντηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη” ο Δήμος Τρίπολης

Εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη" (Τομέας: Πολιτισμός - Ψηφιακές τέχνες) είναι ο Δήμος Τρίπολης. Διαβάστε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες https://proprogressione.com/en/project/imgame/ Τα σχετικά αρχεία, θα βρείτε εδώ.

Στη σύσκεψη της ΕΝΠΕ για τη «μάχη» κατά της ακρίβειας, υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου, στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην Αθήνα. Η ατζέντα της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, περιλάμβανε θέματα εμπορίου, ακρίβειας, επιχειρηματικότητας και επενδύσεων. «Η σημερινή σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα σημαντική για

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο