Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Οι αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος δείχνει την αποτυχία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτό το μεγάλο ζήτημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βασικά σημεία από τη συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Σήμερα».
 

Για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος δεν συνέβη ξαφνικά σήμερα αλλά το βλέπουμε να υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια. Από την αρχή είχαμε καταθέσει ως ΠΑΣΟΚ μια ολοκληρωμένη πρόταση η οποία υπάρχει και στην Ευρώπη. Τι είπαμε; Να μπει πλαφόν στη διακύμανση της τιμής. Έχει γίνει Ευρωπαϊκά; Έχει γίνει. Τι επέλεξε η Κυβέρνηση να κάνει; Να πάρει λεφτά από τη φορολογία και να επιδοτήσει τις εταιρείες ενέργειας. Εμείς είπαμε κάτι διαφορετικό. Αντί να επιδοτεί μέσα από τη φορολογία και να αυξάνει τον ΦΠΑ στο 24% στο αναψυκτικό και να παίρνουν τα λεφτά και να τα δίνουν στις εταιρείες ενέργειας, έπρεπε να μπει πλαφόν για να σταματήσει η αισχροκέρδεια.

Να δούμε τι έχει συμβεί στη Γερμανία όπου είναι μια καπιταλιστική χώρα. Μοιράσανε τις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε δύο στάδια. Δώσανε το 50% στις μεγάλες εταιρείες ενέργειας και το υπόλοιπο 50% στους υπόλοιπους, δηλαδή στις ενεργειακές κοινότητες, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους αγρότες, στους μικρομεσαίους και έτσι κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές. Στην Ελλάδα όμως που το 80% και 90% της ενέργειας το έχουν 4-5 άνθρωποι, καταλαβαίνουμε όλοι ότι υπάρχει μια στρέβλωση. Επίσης, η χώρα δεν κατάφερε να δημιουργήσει επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας. Επομένως δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να πούμε ξεκάθαρα ότι στο συγκεκριμένο θέμα έχει αποτύχει η Κυβέρνηση. Η πρόταση με το πλαφόν έχει γίνει εδώ και αρκετά χρόνια από τον Χάρη Δούκα ως τομεάρχης ενέργειας και είμαστε βέβαιοι ότι θα βοηθήσει.
Σε όλες τις σοβαρές χώρες υπάρχουν οι ανεξάρτητες διαχειριστικές αρχές όπως είναι στη χώρα μας η ΡΑΕ και ο σκοπός τους είναι να ελέγχουν όλα αυτά και να παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται. Εάν όμως η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός δεν δώσουν συγκεκριμένη κατεύθυνση για να λυθεί το πρόβλημα που συναντάμε σήμερα θα συνεχίσουν οι στρεβλώσεις.

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα που θα το βρούμε σύντομα μπροστά μας είναι η λειψυδρία και η χώρας μας πολύ σύντομα χρειάζεται στρατηγική και επενδύσεις για να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με το νερό. Αυτό το επισημαίνω, για να μην έρθουμε μετά και πούμε πόσο ακριβό είναι το νερό και δεν κάναμε τίποτα μέχρι σήμερα.

Για τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ ήταν μεγάλο κόμμα και είχε πολλές απόψεις στο εσωτερικό του, κεντροαριστερές, κεντροδεξιές, αριστερές και επαναστατικές. Εάν θες να ξαναγίνεις μεγάλο κόμμα τότε πρέπει όλοι οι εκφραστές διαφόρων απόψεων να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, να πούνε την άποψή τους, να κριθούν για τα θετικά και τα αρνητικά τους. Να κριθούν εάν έφυγαν, εάν έμειναν, εάν είναι αξιόπιστοι, εάν έχουν πολιτική άποψη για το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει σήμερα είναι να μεγαλώσει η συμμετοχή και να πάει ο κόσμος να ψηφίσει για να δυναμώσει η παράταξη.

Οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ το 2017 και το 2021 με επικεφαλής των διαδικασιών τον Νίκο Αλιβιζάτο έγιναν με ηλεκτρονική διασύνδεση μεταξύ των τμημάτων έτσι ώστε να μην μπορεί να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με την ψηφοφορία. Το ίδιο θα γίνει και τώρα και πιστεύω δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως θέμα.       
 

Απάντηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διακοπή υδροδότησης στον Άγιο Πέτρο

Λόγω προβλήματος σε πιεζοστάτη του δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας...

Κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω καύσωνα

Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι κλειστοί από τις...

Παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4)στη Γορτυνία και για αύριο Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), και για αύριο Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), μεταξύ άλλων, για τη Γορτυνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Γορτυνίας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σημειώνεται ότι με

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο