Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση με αντικείμενο την ενίσχυση της συνεργασίας και τον καλύτερο συντονισμό για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, μεταξύ του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και στελεχών της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής και Αντιπρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, Παναγιώτης Τσιχριτζής, καθώς και η Διευθύντρια της Διαχειριστικής, Μάγδα Πετροπούλου.

Παρόντες επίσης ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Γιάννης Παναρίτης, καθώς και οι Αντιπρόεδροι Βαγγέλης Ξυγκώρος (Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας) και Γιάννης Τρουπής, (Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν τρόποι για την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων, με στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Πελοποννήσου, την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών οικονομιών.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε την πρόθεση της Περιφέρειας να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους φορείς της αγοράς και τις δομές διαχείρισης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ώστε «να διασφαλιστεί ότι κανένα διαθέσιμο εργαλείο δεν θα μείνει αναξιοποίητο» και «να φτάσει η υποστήριξη εκεί όπου πραγματικά χρειάζεται: στις επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βελτιώνεται το Εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λακωνίας από τον κόμβο της Απιδιάς μέχρι τους Μολάους-Αυτοψία Θεόδωρου Βερούτη στο εργοτάξιο το

Αυτοψία στο εργοτάξιο του έργου οδικής ασφάλειας «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ Χ.Θ. 35+500 ΕΩΣ ΜΟΛΑΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ο. ΧΑΝΙΑ – ΚΡΟΚΕΕΣ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ», πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Άγγελο Πλειώτα και στελέχη της Υπηρεσίας, προκειμένου να δει την πρόοδο των εργασιών του έργου, που με
00:10:58

Γιάννης Σμυρνιώτης: «Δημοτική αρχή μειωμένων προσδοκιών» (vid)

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τρίπολης, κ....

Υποδομές και ανάπτυξη στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Χρίστο Δήμα

Με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Δήμα συναντήθηκε στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, σε μια συνάντηση ουσίας και συντονισμού για τις μεγάλες ανάγκες και τα κρίσιμα έργα υποδομής που αφορούν την Περιφέρεια. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εξετάστηκε το σύνολο των θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου, με ιδιαίτερη έμφαση στον οδικό άξονα Πύργος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ