Στρατηγικός Διάλογος ΕΟΤ με Βρετανούς Πράκτορες | Δημήτρης Πτωχός: «Καινοτόμες πρωτοβουλίες για έναν ανθεκτικό Τουριστικό κλάδο»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Παράκτιου και Θαλάσσιου Τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο, την οποία διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού στο Costa Navarino. Στην εκδήλωση συμμετείχαν o Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, Υπουργοί Τουρισμού, εκπρόσωποι από χώρες της Μεσογείου καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ερευνητικής κοινότητας.

Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε τις στρατηγικές και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, τόσο κατά τη διάρκεια του κύριου event, όσο και σε παράλληλη θεματική συνάντηση. Αναφέρθηκε στην ίδρυση του «Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου», μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, που αποσκοπεί στη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για τα οφέλη και τις επιπτώσεις της τουριστικής δραστηριότητας στην Πελοπόννησο.

Επιπλέον, τόνισε τη σημασία του «Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής», το οποίο αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών, στοχεύοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στις κλιματικές προκλήσεις. «Με αυτές τις πρωτοβουλίες, επιδιώκουμε να καθιερώσουμε την Πελοπόννησο ως έναν βιώσιμο και ανταγωνιστικό τουριστικό προορισμό στη Μεσόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της Υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη και με τη συμμετοχή εξεχόντων εκπροσώπων και ειδικών, όπως η κα. Cordula Wohlmutherο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, ο κ. Almotaz Abadi από την Ένωση για τη Μεσόγειο, ο κ. Roberto Occhiuto, Πρόεδρος της CPMR, ο Δρ. Γεώργιος Μάνεας από το Navarino Environmental Observatory, και ο Δρ. Ιωάννης Παπαδάκης από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα ημερομηνία για τα «Αλευροσκορπίσματα» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Το αισθητηριακό εργαστήρι «Αλευροσκορπίσματα», που  αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας, θα...

Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ παρακινεί όλες τις γυναίκες να εξετάσουν τους μαστούς τους

Με αφορμή τον μήνα Οκτώβριο, μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης...

Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης και δήλωση συμμετοχής υποψηφίων.

Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης και δήλωση συμμετοχής υποψηφίων. Ημερομηνία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ