Πράσινο φως για τα Αρδευτικά Δίκτυα Τάκας | Έργο 24,5 εκατ. ευρώ στην Αρκαδία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα, εγκρίθηκαν τα επικαιροποιημένα τεύχη δημοπράτησης για το πολυαναμενόμενο έργο των “Αρδευτικών Δικτύων Τάκας” στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, συνολικού προϋπολογισμού 24,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η αναπροσαρμογή και επικαιροποίηση των μελετών κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου το έργο να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και τεχνικές απαιτήσεις της περιοχής, επιτρέποντας έτσι την άρτια εκτέλεση του έργου.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέων, σύγχρονων αρδευτικών δικτύων που θα εξυπηρετούν τις αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αύξηση της αποδοτικότητας και στην εξασφάλιση επαρκούς υδροδότησης. Αυτή η παρέμβαση αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την αγροτική παραγωγή, παρέχοντας στους καλλιεργητές τη δυνατότητα να διαχειριστούν καλύτερα τους υδάτινους πόρους, κάτι που αποτελεί θεμέλιο λίθο για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στην Αρκαδία.

Το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, με τη χρηματοδότησή του να έχει ήδη εξασφαλιστεί, γεγονός που αναδεικνύει την αποφασιστικότητα των αρχών να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς στην υλοποίηση του. Η διαδικασία του διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών δημοπράτησης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και τους τοπικούς φορείς, παρακολουθεί στενά την πρόοδο του έργου, διασφαλίζοντας την έγκαιρη και αποτελεσματική ολοκλήρωσή του. Η υποστήριξη των αγροτών και η ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, και το έργο αυτό αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εγκαίνια του Νέου Σχολικού Γυμναστηρίου στη Δημοτική Κοινότητα Χατζή

Παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού εγκαινιάστηκαν την Δευτέρα 26 Αυγούστου οι εγκαταστάσεις του σχολικού Γυμναστηρίου στη Δημοτική Κοινότητα Χατζή του Δήμου Μεσσήνης, παρουσία επίσης του Πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος. Ένα έργο που υλοποιήθηκε από την «Κτιριακές Υποδομές

Με εκατοντάδες φανουρόπιτες τίμησαν τον Άγιο Φανούριο σε χωριό του Ναυπλίου

Πανηγυρικά εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στο χωριό...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο