Υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Κυριακή 18 Αυγούστου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Παρασκευή 16 Αυγούστου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.λπ.), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η οποιασδήποτε χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Τέλος, ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιοχές,

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση   https://civilprotection.gov.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 139ης Εμποροπανήγυρης Τεγέας και της 52ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας

Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος, που φέτος συμπληρώνει 141 χρόνια προσφοράς...

Καταχειροκροτήθηκε η μουσικοχορευτική παράσταση «Πες μας γιαγιά…» στο Βαλτεσινίκο

Πλήθος κόσμου απόλαυσε την μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Πες...

Καταχειροκροτήθηκε η μουσικοχορευτική παράσταση «Πες μας γιαγιά…» στο Βαλτεσινίκο

Πλήθος κόσμου απόλαυσε την μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Πες μας γιαγιά…» που διοργάνωσε ο Μουσικοχορευτικός & Λαογραφικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου «Χορεσίβιος» μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαλτεσινίκου «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» και το Πολιτιστικό Κέντρο Βαλτεσινίκου, την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 στις 8 το βράδυ, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Βαλτεσινίκου. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με παραδοσιακή

Συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στην Μεγαλόπολη

Συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στη κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο