Στην ΠΕ Μεσσηνίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | Προοπτικές και προκλήσεις σε κρίσιμα έργα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επισκέψεις σε έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ΠΕ Μεσσηνίας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Παρασκευή 12 Ιουλίου.

Η παράκαμψη Πεταλιδίου (ΕΣΠΑ), το αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου (ΕΣΠΑ), ο δρόμος προς τα Φιλιατρά, το λιμάνι της Κυπαρισσίας (ΠΔΕ) και η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη (ΣΔΙΤ) ήταν τα έργα που επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων, Ανδρέα Τσουκαλά, στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας και τον Εκτελεστικό Γραμματέα, Γιώργο Σπίνο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ανέφερε, σχετικά:

Για την παράκαμψη Πεταλιδίου: «Τα έργα προχωρούν με πολύ καλό ρυθμό και θεωρώ πως σε σύντομο διάστημα θα εγκατασταθούν και οι υπεργολάβοι για να προχωρήσει η διάνοιξη του τούνελ. Εάν οι χρηματοροές μας είναι αυτές που πρέπει, νομίζω ότι είναι ένα έργο το οποίο θα μπορούσε να τελειώσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες».

Για το αλιευτικό καταφύγιο του Μαράθου: «Πρόκειται για έργο που έχει περάσει από πολλά εμπόδια. Εξελίσσεται πολύ καλά και φιλοδοξούμε πως τον Οκτώβριο θα είμαστε σε θέση να το παραδώσουμε. Είναι ένα έργο που προχωρούν οι διαδικασίες ώστε να μπει στο νέο κοινοτικό πρόγραμμα και επαναλαμβάνω πως το φυσικό του αντικείμενο εκτελείται αρκετά καλά».

Για τον δρόμο προς Φιλιατρά: «Υπάρχουν θέματα με έργα υποδομής, ειδικά με τις δύο γέφυρες, και ζητήματα χρηματοροών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Σύντομα θα έχουμε και ένα υποέργο, σημαντικό για να γίνει η παράδοση, και θα αφορά τον ηλεκτροφωτισμό».

Για την αποκατάσταση των ζημιών στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας: «Οι ζημιές έχουν αποκατασταθεί, σχεδόν, στο 100%. Απομένει περίπου ένας μήνας για να παραδοθεί προς χρήση στο λιμενικό ταμείο».

Για την μονάδα απορριμμάτων στην Καλλιρρόη: «Οι εργασίες προχωρούν με καλό ρυθμό. Ενημερωθήκαμε για το στάδιο στο οποίο βρισκόμαστε και θεωρούμε πως θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος».

Απάντηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη” ο Δήμος Τρίπολης

Εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη" (Τομέας: Πολιτισμός - Ψηφιακές τέχνες) είναι ο Δήμος Τρίπολης. Διαβάστε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες https://proprogressione.com/en/project/imgame/ Τα σχετικά αρχεία, θα βρείτε εδώ.

Στη σύσκεψη της ΕΝΠΕ για τη «μάχη» κατά της ακρίβειας, υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου, στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην Αθήνα. Η ατζέντα της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, περιλάμβανε θέματα εμπορίου, ακρίβειας, επιχειρηματικότητας και επενδύσεων. «Η σημερινή σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα σημαντική για

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο