Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Αίθριος με συννεφιά και αφρικανική σκόνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά και τη Μακεδονία, μικρή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και παραμονή της αφρικανικής σκόνης προβλέπεται ο καιρός για σήμερα Κυριακή (16/03).  

Γενική Πρόγνωση

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βορειοδυτικά και τη Μακεδονία, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση που θα σημειώσει στα δυτικά και βόρεια, θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 23 με 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 25 με 26 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5, στο Σαρωνικό έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Τοπικοί όμβροι είναι πιθανόν να εκδηλωθούν το μεσημέρι-απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Στα θαλάσσια – παράκτια τμήματα νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 τοπικά 6 που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στην Ήπειρο και δυτική Στερεά όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βορειότερα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα θαλάσσια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 τοπικά στην Κρήτη τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ. Βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 και στη βόρεια Κρήτη έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στις Σποράδες εως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη | Συνελήφθη 30χρονος για ναρκωτικά

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά Συνελήφθη, χθες...

Πυκνή αφρικανική σκόνη κάλυψε τη νύχτα το Ναύπλιο

Πυκνή αφρικανική σκόνη κάλυψε το Ναύπλιο το βράδυ του...

Δημήτρης Πτωχός: «Να διεκδικούμε την πρόσβαση στην τεχνολογία όπως διεκδικούμε δρόμους και υποδομές»

Η σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού ως εργαλείο για την αποδοτική διακυβέρνηση και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των περιφερειών βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και Β’ Αντιπροέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Δημήτρη Πτωχού, στην ημερίδα Smart Cities, Smart Regions: Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση & Αποδοτική Διακυβέρνηση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Μαρτίου 2025 στο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ