Χάρτης κινδύνου πυρκαγιάς: Σε ποιες περιοχές υπάρχει συναγερμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει σήμερα, Τρίτη (23/7) για την Αττική και Κύθηρα καθώς και την Αργολίδα και τη Λακωνία.

Επίσης περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας, της Κορινθίας και της Μεσσηνίας, αλλά και η Κρήτη, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στο μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Όχι στο κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών

Συνιστά επίσης στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Απάντηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ASTERAS AKTOR: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα μικρά “αστεράκια”!

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα μικρά "αστεράκια"! Τα μικρά...

Καλαμάτα: Συνελήφθη ανήλικος για διακεκριμένη κλοπή

Συνελήφθη, χθες (21.7.2024) το βράδυ, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς...

Ανακαλύψτε τα Πελοποννησιακά Κρασιά | Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε Διεθνή Καμπάνια Προώθησης

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκινά μια συναρπαστική καμπάνια για την προώθηση των κρασιών Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) σε κορυφαίες Διεθνείς αγορές, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς. Αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς Οίνου και του Ειδικού Μέτρου Στήριξης «Προώθηση Οίνων σε Τρίτες Χώρες».   Η Καμπάνια Μας Περιλαμβάνει: Εντυπωσιακές Διαφημίσεις: Ξεχωριστές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο