Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η «Διπλωματία των Πόλεων» της Καλαμάτας ταξίδεψε στο Παρίσι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Καλαμάτα έκανε το πρώτο της βήμα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε αγορά της Δυτικής Ευρώπης, στη Γαλλία, παρουσιάζοντας δυναμικά το τουριστικό της προφίλ στο Παρίσι, στο πλαίσιο της δράσης «Διπλωματία των Πόλεων» που υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου 2024 στον ιδιαίτερο χώρο Le Shack, στην καρδιά του Παρισιού, με τη συμμετοχή 15 επαγγελματιών της γαλλικής τουριστικής βιομηχανίας, εκπροσώπων boutique ταξιδιωτικών γραφείων, αλλά και δημοσιογράφων έντυπων και ψηφιακών μέσων.

tourism kalamata fr 3

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού, Γιώργος Λαζαρίδης, καλωσόρισε τους καλεσμένους, τονίζοντας τη δέσμευση της Καλαμάτας να αναδειχθεί ως ανερχόμενος προορισμός, διεκδικώντας τη θέση που της αξίζει στο διεθνή τουριστικό χάρτη.

tourism kalamata fr 1

Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση του προορισμού «Καλαμάτα», αναδεικνύοντας τα στοιχεία που την καθιστούν ιδανική επιλογή για το Γάλλο επισκέπτη: την αυθεντικότητα, το φυσικό κάλλος, την πολιτιστική ταυτότητα και τον γαστρονομικό της πλούτο. Ειδική αναφορά έγινε στην παγκοσμίως αναγνωρισμένη ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας, ενώ η παρουσίαση συνοδεύτηκε από γευσιγνωσία που εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους.

tourism kalamata fr 4

Με την πολύτιμη στήριξη του Επιμελητήριου Μεσσηνίας, παρουσιάστηκαν και αναδείχθηκαν τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα, ενισχύοντας έτσι την εξαγωγική προοπτική της περιοχής μέσα από το αφήγημα της γαστρονομικής αυθεντικότητας. Όλοι οι συμμετέχοντες αναχώρησαν με δώρο μια μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων ως υπενθύμιση της φιλοξενίας της Καλαμάτας και της ποιότητας των Μεσσηνιακών προϊόντων.

tourism kalamata fr 2

Η δράση υλοποιήθηκε με την σημαντική υποστήριξη της Aegean Airlines, η οποία προσέφερε δύο αεροπορικά εισιτήρια στο πλαίσιο κλήρωσης, σε συνδυασμό με διαμονή από την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας και γεύμα σε παραλιακό εστιατόριο, προβάλλοντας έτσι συνολικά την τουριστική εμπειρία της περιοχής.

tourism kalamata fr 5

Η παρουσίαση ήταν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής προσέγγισης της Γαλλικής αγοράς. Ακολούθησε επίσκεψη σε ένα από πιο εξειδικευμένα τουριστικά γραφεία του Παρισιού (Voyageurs Du Monde), όπου και έγινε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με την επικεφαλής διοργάνωσης ταξιδιών στην Ελλάδα. Άμεσα θα υπάρξει περισσότερη συνέχεια με επαναληπτικές επαφές, με συνεχείς προτάσεις συνεργασίας, με ταξίδια εξοικείωσης και δημοσιεύσεις και συναντήσεις με σημαντικούς εκπροσώπους αερομεταφορέων.

Ο Δήμος Καλαμάτας με στρατηγικό σχεδιασμό και στοχευμένες δράσεις συνεχίζει να χτίζει την παρουσία του στις διεθνείς αγορές, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών υψηλής προστιθέμενης αξίας και τη συνολική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας ενόψει του Πάσχα

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο έκανε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, ενόψει των εορτών του Πάσχα. Αφού αντάλλαξαν ευχές στο πλαίσιο των εορτών, συζήτησαν θέματα της επικαιρότητας. Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που υλοποιεί η Μητρόπολη Μεσσηνίας μέσω των ιδρυμάτων, ενώ συνεχάρη το μητροπολίτη για

Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η ασφαλτόστρωση 6 χλμ. σε κομβικό τμήμα προς τα ορεινά και το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Ένα ακόμη σημαντικό οδικό έργο για την Π.Ε. Κορινθίας προχωρά με ταχύ ρυθμό. Σήμερα ολοκληρώθηκε μεγάλο μέρος της εργολαβίας που αφορά την ασφαλτόστρωση 6 χιλιομέτρων στον δρόμο από Ξυλόκαστρο έως την Τοπική Κοινότητα Ρίζας, ένα τμήμα ιδιαίτερης σημασίας τόσο για τα ορεινά χωριά του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης όσο και για τους χιλιάδες επισκέπτες που έχουν ως

Σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσε η υπογραφή της Επιχειρησιακής Συμφωνίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ), την Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη. Η συμφωνία ορίζει επισήμως τον ΕΦΕΠΑΕ ως Ενδιάμεσο Φορέα

Λειτουργία των ΚΕΠ κατά την Μεγάλη Πέμπτη (17.04.2025)

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αποφυγή ταλαιπωρίας των συναλλασσόμενων, σας ενημερώνουμε ότι την Μεγάλη Πέμπτη 17.04.2025 τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα λειτουργήσουν έως τις 13:00.Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ