Επανέρχεται σε νέα βάση και πλαίσιο το πανηγύρι της Υπαπαντής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024, στο Δημαρχείο Καλαμάτας παρουσία εκπροσώπων των οικονομικών και επαγγελματικών φορέων της πόλης και της Κοινότητας Καλαμάτας, προκειμένου να μπουν οι βάσεις για τη διοργάνωση στις 2 Φεβρουαρίου 2025 του νέου, ριζικά ανανεωμένου πανηγυριού της Υπαπαντής.

Στη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, μετείχαν εκπρόσωποι της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ, και της Κοινότητας Καλαμάτας, όπου και τέθηκε ένα πρώτο πλαίσιο για την επαναφορά του πανηγυριού, υπό διαφορετικές όμως προϋποθέσεις και όρους. Ουσιαστικά ανοίγει ο κύκλος των συναντήσεων για το πανηγύρι, τη χωροθέτησή του, τους όρους διεξαγωγής του, και τους δυνητικά συμμετέχοντες.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος εξήγησε ότι έφτασε ο καιρός να γίνει επαναφορά του πανηγυριού σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο. Ο ίδιος πρότεινε να διεξαχθεί ως διοργάνωση ευρωπαϊκού τύπου, με ομοιόμορφα “σπιτάκια” όπου οι επαγγελματίες θα εκθέτουν τα προϊόντα τους. Ο Δήμαρχος πρότεινε τη συγκρότηση μιας επταμελούς Επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους από τον Εμπορικό Σύλλογο, την ΟΕΒΕΣ, το Επιμελητήριο, την Κεντρική Αγορά, την Κοινότητα Καλαμάτας, και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Βασιλόπουλου, η Επιτροπή θα συντάξει και θα επεξεργαστεί ένα Κανονισμό Λειτουργίας του πανηγυριού, ώστε να τεθούν αυστηροί όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής. Παράλληλα, αποφασίστηκε να είναι η Κεντρική Αγορά ο φορέας υπό την “ομπρέλα” του οποίου θα γίνει το πανηγύρι.

Στόχος, η αυξημένη επισκεψιμότητα, τις μέρες της εορτής της πολιούχου της Καλαμάτας, που θα τονώσει και θα στηρίξει την τοπική αγορά και τις τοπικές επιχειρήσεις.  Ο Δήμαρχος πρότεινε ως χώρο διεξαγωγής του πανηγυριού το βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα, και πρότεινε επίσης το πανηγύρι να έχει διάρκεια 4-5 μέρες.

e02123ed e4be 47cc b97e 6744e9000fa8

ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΗΧΗΣΗ- ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Οι προτάσεις του Δημάρχου είχαν θετική απήχηση τόσο στον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας όσο και από ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, που συμφώνησαν επί της αρχής σε αυτές, ωστόσο θα ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις, ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο λειτουργίας του πανηγυριού πριν έρθει το θέμα επαναφοράς του και ο Κανονισμός Λειτουργίας του προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η σύσκεψη έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ όλοι συμφώνησαν ότι τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει, και η συγκεκριμένη διοργάνωση ανήμερα της Υπαπαντής πρέπει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική που αναπτύσσει η πόλη τα τελευταία χρόνια, καθώς η πόλη έχει πλέον μια ευρωπαϊκή αποστολή που είναι ο δρόμος προς την κλιματική ουδετερότητα-γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπόψη στον φιλοπεριβαλλοντικό τρόπο διεξαγωγής του πανηγυριού- και να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να στηριχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις πρωτίστως, και να αναδειχθούν τα προϊόντα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:06:06

Με αγιασμό και “ιερά” γκολ η πρώτη προπόνηση του Παναργειακού

Με την παρουσία των ποδοσφαιριστών του Παναργειακού ,του τεχνικού...

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Δεμίρι – Στην κατάσβεση συνέδραμαν υδροφόρες και μηχανήματα του δήμου Τρίπολης – Στο σημείο της πυρκαγιάς ο Κώστας Τζιούμης

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 23/8, σε αγροτική έκταση στην ΤΚ Δεμιρίου Τεγέας του δήμου Τρίπολης. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ και 2 αεροσκάφη. Παράλληλα στο σημείο επιχείρησαν, άμεσα, οι υδροφόρες και τα μηχανήματα έργου του δήμου

Φωτιά στον δρόμο Τρίπολης – Σπάρτης λίγο πριν την Κερασίτσα

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στον δρόμο Τρίπολης - Σπάρτης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο