Διευρυμένη σύσκεψη για τη 10η Λευκή Νύχτα – Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη εμπορική γιορτή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024,  στο Δημαρχείο Καλαμάτας ενόψει της διοργάνωσης της “Λευκής Νύχτας” του Δήμου Καλαμάτας, το Σάββατο 31 Αυγούστου.  Στη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, μετείχαν οι εμπλεκόμενοι φορείς, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και οργάνωση της συγκεκριμένης βραδιάς, που διοργανώνεται για 10η χρονιά, με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις όμως φέτος να ξεκινούν από την προηγούμενη μέρα, την Παρασκευή 30 Αυγούστου. Η “Λευκή Νύχτα”, που έχει εξελιχθεί σε μια γιορτή για την πόλη, με προσφορές από τα εμπορικά καταστήματα, με καλλιτεχνικές δράσεις και εκδηλώσεις, με πλήθος κόσμου να συρρέει στην πόλη της Καλαμάτας, και φέτος αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης και μεγάλης επισκεψιμότητας για την πόλη μας.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ-ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ MINI BUS ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ

Και φέτος, θα ισχύσουν το Σάββατο 31 Αυγούστου κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο και το ιστορικό κέντρο της πόλης, με τα οχήματα των επισκεπτών να κατευθύνονται στα μεγάλα πάρκινγκ των καταστημάτων στη νέα είσοδο της πόλης (πάρκινγκ LIDL, METRO), αλλά και στο ΒΙΟ.ΠΑ., καθώς και στο βόρειο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς. Οι επισκέπτες θα παρκάρουν περιμετρικά της πόλης, και στη συνέχεια με έκτακτα δρομολόγια θα μεταφέρονται με τα mini bus του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, ανά 15′, στο κέντρο της πόλης, με τερματισμό την Νέδοντος και το ιστορικό Δημαρχείο. Ταυτόχρονα, και η νέα γραμμή Νο 9 του Αστικού ΚΤΕΛ θα μεταφέρει δωρεάν τον κόσμο. που θα παρκάρει τα οχήματά του στο βόρειο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας και από εκεί θα τους μεταφέρει με τη νέα γραμμή μέχρι και το ιστορικό Δημαρχείο της πόλης. Από την Τροχαία αναμένεται να τεθούν σε ισχύ συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για εκείνη τη βραδιά, που αναμένεται να ξεκινούν από τις 19.00 το απόγευμα έως και τις 02.00 τα ξημερώματα, και να καταλαμβάνουν το ιστορικό κέντρο της πόλης αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα του εμπορικού κέντρου της Καλαμάτας. Στόχος, όπως κάθε χρόνο, να δοθεί προτεραιότητα στους πεζούς ώστε να κάνουν τα ψώνια τους, και να περιηγηθούν ελεύθερα στην “καρδιά” της πόλης, απολαμβάνοντας τις καλλιτεχνικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί.

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Με διευρυμένο ωράριο θα δουλέψουν και τα εμπορικά καταστήματα έως τις 02:00 ώστε να  εξυπηρετηθεί ο κόσμος που αναμένεται  να επισκεφτεί την πόλη και να κάνει τις αγορές του. Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας έχει δώσει κατευθύνσεις στα μέλη του για προσφορές και  μεγάλες εκπτώσεις ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά. Ταυτόχρονα και το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα παραμένει ανοιχτό, με Κέντρο Πρώτων Βοηθειών και την παρουσία του Ερυθρού Σταυρού και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ και όλη η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας θα είναι σε επιφυλακή. Επιπλέον κάδοι απορριμμάτων, ανακύκλωσης και σύμμεικτων, θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε να διατηρηθεί καθαρή η πόλη, ενώ η υπηρεσία Καθαριότητας θα αναλάβει  αμέσως μετά το δύσκολο έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων και της καθαριότητας των δρόμων.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

Την “Λευκή Νύχτα” αλλά και την παραμονή της έχουν προγραμματιστεί από το Δήμο Καλαμάτας και την Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ μουσικές εκδηλώσεις στην πόλη. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 20.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία 23ης Μαρτίου, παράσταση Καραγκιόζη “Ο Καραγκιόζης και το μαγεμένο δέντρο” συνοδεία ζωντανής μουσικής, που αναμένεται να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για μια διασκευή με οικολογική διάσταση της παράστασης του Θεάτρου Σκιών, με μηνύματα για την προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος. Ενώ, μια ώρα μετά, στις 21.30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας θα μας χαρίσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με αγαπημένες μελωδίες. Επιπλέον,  τη βραδιά της “Λευκής Νύχτας”, Σάββατο 31 Αυγούστου, στις 21.00 το βράδυ, έχει προγραμματιστεί συναυλία με τους Speakeasies’ Swing Band, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, της ΦΑΡΙΣ, της Κοινότητας Καλαμάτας, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη από την Τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Καθαριότητας. Μάλιστα, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια πενταμελής Επιτροπή με εκπροσώπους από Εμπορικό Σύλλογο, ΟΕΒΕΣ, Κοινότητα Καλαμάτας, Κ.Ε. Φάρις, και Δημοτική Αστυνομία, για τον συντονισμό και τις τελικές λεπτομέρειες της διοργάνωσης ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά, και ο κόσμος να απολαύσει και φέτος ακόμα μια καλοκαιρινή “Λευκή Νύχτα” στην Καλαμάτα με αγορές και διασκέδαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:01:42

Τι έκαψε η φωτιά στο Δεμίρι Τεγέας – Βίντεο από την κατάσβεση και πλάνα απο Drone

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 23/8, σε αγροτική...
00:06:06

Με αγιασμό και “ιερά” γκολ η πρώτη προπόνηση του Παναργειακού

Με την παρουσία των ποδοσφαιριστών του Παναργειακού ,του τεχνικού...

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Δεμίρι – Στην κατάσβεση συνέδραμαν υδροφόρες και μηχανήματα του δήμου Τρίπολης – Στο σημείο της πυρκαγιάς ο Κώστας Τζιούμης

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 23/8, σε αγροτική έκταση στην ΤΚ Δεμιρίου Τεγέας του δήμου Τρίπολης. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ και 2 αεροσκάφη. Παράλληλα στο σημείο επιχείρησαν, άμεσα, οι υδροφόρες και τα μηχανήματα έργου του δήμου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο