Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καλαμάτας με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Μεσσηνίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Δημάρχου Χρ. Μαλαπάνη» στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, χθες Τρίτη 23 Ιουλίου 2024.

Στη συνάντηση εκτός των μελών του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣ και προέδρων – εκπροσώπων Σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ν. Μεσσηνίας Γιώργος Καπερώνης έθεσε μία σειρά από ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε και σε θέματα που αφορούν το Δήμο Καλαμάτας, όπως η διαβούλευση για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια στις Δ.Ε. Άριος, Αρφαρών και Θουρίας, η συζήτηση που έχει ανοίξει για την αστική αναζωογόνηση της Ανατολικής Καλαμάτας, η πορεία των έργων στον αστικό ιστό, θέματα επικαιρότητας όπως η υπόθεση με τη χρήση αιγιαλού από τις επιχειρήσεις, καθώς επίσης και η πρόταση που είχε κατατεθεί από την Ομοσπονδία σχετικά με την επαναφορά του Παναγυριού της Υπαπαντής.

Ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας για τα εν εξελίξει έργα αλλά και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος σε μία σειρά θεμάτων, απαντώντας ταυτόχρονα σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν. Σχετικά δε με την πρόταση για την επαναφορά του Παναγυριού της Υπαπαντής, σημείωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για την υλοποίησή του.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος σε συνέχεια πρότασης του Προέδρου του Επιμελητηρίου, συμφώνησε να υπάρξει μια ουσιαστική συνεργασία των φορέων προκειμένου άμεσα να εκκινήσει η διαδικασία για την εκπόνηση μίας μελέτης πολεοδομικής επιχειρηματικότητας, που θ’ αφορά το Δήμο Καλαμάτας.

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε:

«Τα θέματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα και ειδικά τις μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις μας αφορούν όλους, καθώς η πορεία τους είναι συνδεδεμένη με την πρόοδο της τοπικής οικονομίας και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη του τόπου μας.

Με το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Μεσσηνίας, παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, είχαμε μια γόνιμη εφ’ όλης της ύλης και ειλικρινή συζήτηση στην οποία κατατέθηκαν προβληματισμοί, απόψεις, προτάσεις και ένα πλαίσιο συνεργασίας επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας».

Απάντηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μουσική βραδιά με τους Βασίλη Καζούλη και Νίκο Ζιώγαλα στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024    Στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας την Τρίτη 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

Δημήτρης Πτωχός: «4,5 Εκατ. Ευρώ για τη Βελτίωση της Προσχολικής Εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εκδόθηκε στο Πρόγραμμα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 2021 – 2027  πρόσκληση που αφορά τη δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμό μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί) με προϋπολογισμό 4.500.000,00€ και δικαιούχους τους Δήμους της Περιφέρειας. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει προσηλωμένη στην υποστήριξη και ανάπτυξη υποδομών που προάγουν την ποιότητα ζωής

Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου | Σειρά αποφάσεων για εντάξεις έργων

Συνεδρίασε, την Τρίτη 23 Ιουλίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κουνοποκτονία, όπου με μειωμένο κόστος, συνεχίζεται χωρίς προβλήματα. Οι ψεκασμοί μάλιστα θα γίνονται σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΕΤΩΝ 46! Ο Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού μέσα από σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από το πολύτιμο Αρχείο της ΕΡΤ.

Ο Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια Γορτυνίας, μέσα από σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από το πολύτιμο Αρχείο της ΕΡΤ!!! Το υλικό προέρχεται από την εκπομπή «Παρασκήνιο» και το αφιέρωμα (26΄) στον 5ο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού, που πραγματοποιήθηκε στα Λαγκάδια Γορτυνίας, τον Ιούλιο του 1978. Η εκπομπή προβλήθηκε από την ΕΡΤ, στις 16 Αυγούστου 1978. Δημοσιογραφική επιμέλεια: Δημήτρης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο