Ο Δήμαρχος Καλαμάτας σε συνάντηση εργασίας στο ΥΠΕΝ για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Μανώλη Γραφάκου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Μιχάλη Βασιλειάδη, συμμετείχε σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 σε συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης έργων ενταγμένων στη Δράση «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις», με αναγνωριστικό 16846, ενταγμένης στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν τα χρονοδιαγράμματα και υπήρξε ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών, ενώ δόθηκαν κατευθύνσεις για ακόμα ταχύτερη απορρόφηση των εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει δύο σημαντικά έργα της ΔΕΥΑΚ ενταγμένα στην εν λόγω δράση. 

3aebab1d 7777 4d47 931d 4680ca821ab9

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο έργα που είναι σε εξέλιξη και αφορούν την υλοποίηση της υποδομής διαχείρισης ιλύος από εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων με τίτλο «Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης ιλύος ΕΕΛ Καλαμάτας» προϋπολογισμού μελέτης που αγγίζει τα 8.000.000 € καθώς και το έργο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων σε Άρι, Άμμο και Μικρομάνη, με προϋπολογισμό 4.500.000 €.

40823d92 8071 45e0 851a 78daf77c3772

Σημειώνεται, επίσης, ότι στο περιθώριο της συνάντησης, στην οποία μετείχαν Δήμαρχοι και από άλλες περιοχές της χώρας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να συζητήσει με συναδέλφους του θέματα που αφορούν γενικότερα τις ΔΕΥΑ.

 

 

Απάντηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της πολύ αυξημένης κατανάλωσης νερού σε συνδυασμό με τη λειψυδρία και τις συχνές διακοπές υδροδότησης που αυτές συνεπάγονται, το παρεχόμενο νερό όλης της ευρύτερης εκτός σχεδίου περιοχής Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δ.Κ. Ισθμίας, από αύριο 20/07/2024 και μέχρι νεότερης σχετικής ανακοίνωσης, δεν πληροί τις προδιαγραφές του «νερού ανθρώπινης κατανάλωσης», ως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ. | Πρόσθετα Κατεπείγοντα Μέτρα Αντιμετώπισης της Λειψυδρίας

Σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων Δ.Σ. για την αντιμετώπιση της πρόσθετης έλλειψης νερού των τελευταίων ημερών, αποφασίστηκαν τα παρακάτω: 1. Αναστολή όλων των μη υδρευτικών χρήσεων των δημοτικών παροχών (άρδευση, αναψυχή κ.λπ.). 2. Άμεση παύση των αντλήσεων από όλες τις γεωτρήσεις της παραλιακής ζώνης για την αντιμετώπιση της πτώσης στάθμης στον υδροφόρο ορίζοντα. 3. Περιορισμός

Πυρκαγιά στο Καστράκι Αρκαδίας (vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 19/7, σε δασική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο