Ο Πλούτος του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Πλούτος του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου

1

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΓΥΘΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΩΡΑ: 19.30’

Πλούτος του Αριστοφάνη

Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποιεί το καλοκαίρι 2024 το πρόγραμμα «Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας». Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, η καινοτόμος αυτή δράση ανάδειξης των σωζόμενων αρχαίων θεάτρων της Ελλάδας περιλαμβάνει περιοδεία της παράστασης Πλούτος του Αριστοφάνη, σε μετάφραση Δημοσθένη Παπαμάρκου και σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη, με έναν θίασο σημαντικών καλλιτεχνών της νέας γενιάς του ελληνικού θεάτρου.

Η παράσταση είναι δωρεάν ωστόσο για την είσοδο είναι απαραίτητο οι θεατές να έχουν προμηθευτεί δωρεάν εισιτήριο είτε από το γραφείο Αντιδημάρχων στο Δημαρχείο Γυθείου είτε στην είσοδο του θεάτρου.
Ο αριθμός των εισιτηρίων είναι περιορισμένος για το λόγο αυτό 100 εισιτήρια θα διατεθούν από το γραφείο Αντιδημάρχων και 100 στην είσοδο του θεάτρου.

Συντελεστές:

Μετάφραση – Διασκευή: Δημοσθένης Παπαμάρκος

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Μάνος Βαβαδάκης

Σκηνικά – Κοστούμια: Τζίνα Ηλιοπούλου – Λίνα Σταυροπούλου

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Δημήτρης Τάσαινας

Κίνηση: Μυρτώ Γράψα

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Δραματολόγος παράστασης: Βιβή Σπαθούλα

Βοηθός σκηνοθέτη: Άρης Λάσκος

Βοηθός σκηνογράφων – ενδυματολόγων: Αλεξάνδρα-Αναστασία Φτούλη

Παίζουν: Νίκος Γιαλελής (Πλούτος), Κατερίνα Παπανδρέου (Πενία, Ερμής), Κατερίνα Πατσιάνη (Χρεμύλος), Ελίνα Ρίζου (Βλεψίδημος, Χορός), Βασίλης Σαφός (Καρίων)

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

31/07/2024


Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση για την 7η κατασκηνωτική περίοδο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ O Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι εγκρίθηκαν όλες οι Αιτήσεις Συμμετοχής των παιδιών - Αγοριών & Κοριτσιών - ηλικίας, 7-8 ετών – για την 7η κατασκηνωτική περίοδο από 04-08-2024 έως 12-08-2024, στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος (Πίνακας Ανακοινώσεων του Δήμου). Τα παιδιά θα αναχωρήσουν με λεωφορείο από το Γήπεδο του Αστέρα

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης εκλέχθηκε παμψηφεί και πάλι Πρόεδρος στην Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ  (ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ Α.Ε. ΟΤΑ)

Ομόφωνα ψηφίστηκε ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Χαρ. Κούληςως Πρόεδρος της ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ Α.Ε. ΟΤΑ από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Ιουλίου.«Η απόλυτη εμπιστοσύνη της Γενικής Συνέλευσης  που εκφράστηκε με την εντολή ανανέωσης της θητείας μου ως Πρόεδρος για την επόμενη πενταετία, με γεμίζει ικανοποίηση για την αναγνώριση της προσπάθειας και

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο