Σε κατάσταση Red Code η Πελοπόννησος για τον κίνδυνο πυρκαγιών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code βρίσκεται σήμερα μεγάλο τμήμα της χώρας και η Πελοπόννησος, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.

Ο Δήμος Σπάρτης βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσίας Νομού, προκειμένου να συμβάλλει άμεσα σε τυχόν έκτακτα περιστατικά. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σπάρτης βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα και έχει ήδη ενημερώσει και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων να βρίσκονται σε επιφυλακή και να ενεργοποιήσουν τις ομάδες πυρασφάλειας.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
Εφιστούμε ιδιαιτέρως προσοχή σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και σε όσους απασχολούνται στην ύπαιθρο να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δήμου Σπάρτης www.sparti.gov.gr ή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Απάντηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Tα «ερυθρόλευκα» ευρωπαϊκά τρόπαια στην Πελοπόννησο

Στην Πελοπόννησο θα ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες οι ευρω-κούπες...

Συλλήψεις στην Λακωνία για ναρκωτικά, όπλα και κλοπές

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Τρίτη 23/07/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του Δικτύου του...

Καιρός: Επιμένουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Συνεχίζεται και σήμερα Παρασκευή (19/7) ο καύσωνας διαρκείας στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο