Διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024 (ώρα 20:00), στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη. 

Η παράσταση «Ες τν φρν νς προεξέχοντος βράχου», σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη και ερμηνεία Αλεξίας Φωτιάδου, περιλαμβάνει τα διηγήματα «Τ μυρολόγι τς φώκιας» και «T καμίνι» του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα. 

Στην παράσταση σκιαγραφείται ο άνθρωπος που αναμετριέται με τα πάθη και όλους τους δαίμονες («τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας») που «κουβανεί μες στην ψυχή» του, αυτόν που ορθώνει το ανάστημα στον «θυμωμένο Ποσειδώνα», για να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να σταθεί όρθιος σε αυτόν τον κόσμο. Έναν κόσμο, που πάντα θα φανερώνεται στα μάτια του ανθρώπου σαν μια άγρια σκληρή γραμμή, σαν όριο και γκρεμός, όπως αυτός όπου ακροβατούν οι ήρωες των δύο διηγημάτων του Παπαδιαμάντη. Όλα θα κριθούν από μια λεπτομέρεια, μια στιγμή που γράφει τη μοίρα του ανθρώπου: αν θα λουστεί στο φως ή θα βυθιστεί στο σκοτάδι. Ένα όριο ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα, τη γη και τον ουρανό, τη ζωή και τον θάνατο, τον ήχο και τη σιωπή.

 

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης

Γλυπτό έργο: Αριστείδης Πατσόγλου

Ερμηνεία: Αλεξία Φωτιάδου

Διάρκεια: 45΄

 

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 

ΠΙΟΠ | Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00

Τ: 27310 89315 | www.piop.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Γενική Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024,...

Μήνυμα του Δημάρχου Μεγαλόπολης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί εκπαιδευτικοί και γονείς. Με ιδιαίτερη...

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά – Σε 5ο Δημοτικό και 1ο Γυμνάσιο ο Δήμαρχος Τρίπολης

Σας γνωρίζουμε πως ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης θα παρευρεθεί στον επίσημο αγιασμό για το νέο σχολικό έτος 2024-2025 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 9:00 το πρωί. Εν συνεχεία, θα παραστεί και στον επίσημο αγιασμό του 1oυ Γυμνασίου Τρίπολης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το πρωί της

ΔΗΜΟΦΙΛΗ