Ελένη Κιούση: Αποδυνάμωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ελένη Κιούση, εκπρόσωπος στη Λακωνία της περιφερειακής παράταξης «Πελοπόννησος Αφετηρία Ζωής», επισκέφθηκε τη Νοσηλευτική Μονάδα (ΝΜ) Μολάων, το πρωί της Τετάρτης 21 Αυγούστου 2024, συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές και ενημερώθηκε για τη συστηματική αποδυνάμωσή της.
Για μία ακόμα φορά, η κα Κιούση διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής και παροχής υπηρεσιών από το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της ΝΜ Μολάων. Ωστόσο, επιβεβαίωσε: 
πρώτον, ότι, στη ΝΜ Μολάων δεν εκτελούνται χειρουργεία, ελλείψει αναισθησιολόγου, και 
δεύτερον, ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, οι προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών γίνονται με το σταγονόμετρο.

Δεν υπάρχει τρέχουσα προκήρυξη για την κάλυψη οργανικών θέσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας (ΓΝΛ), τη στιγμή που η υποστελέχωση της ΝΜ Σπάρτης συμπαρασύρει όλες τις δομές δημόσιας υγείας του νομού. 
Το πρωί της Τρίτης 20 Αυγούστου, ο μοναδικός ορθοπεδικός στο Χειρουργικό τομέα της ΝΜ Μολάων μετακινήθηκε στη Σπάρτη για την κάλυψη προγραμματισμένων εξωτερικών ιατρείων. Είναι απορίας άξιο ότι τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία προηγούνται από τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά των ΤΕΠ. Και, πράγματι, την Τρίτη υπήρξε έκτακτο ορθοπεδικό περιστατικό, το οποίο διακομίσθηκε στη Σπάρτη.

Αναρωτιόμαστε εάν αυτή η κατάσταση στους Μολάους – και, μάλιστα, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου –  είναι το αποτέλεσμα  των αποφάσεων για το ΕΣΥ στη Λακωνία, κατά τη διευρυμένη σύσκεψη της 21ης Μαρτίου 2024 με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, των βουλευτών Λακωνίας και άλλων θεσμικών και διοικητικών παραγόντων.

Η αποδυνάμωση της ΝΜ Μολάων, είτε ως κεντρική πολιτική επιλογή είτε ως έκτακτη συνθήκη, έχει ως συνέπεια τη λειτουργική υποβάθμισή της σε ενισχυμένο κέντρο υγείας. Δημιουργεί γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων και την άνθηση τοπικών ιδιωτικών συμφερόντων.

Μήπως η μοίρα που έχουν επιφυλάξει για τη Λακωνία είναι δρόμοι-καρμανιόλες και υποστελεχωμένα νοσοκομεία με λίγους, ηρωικούς γιατρούς και νοσηλευτές;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έναρξη εγγραφών Δ.Σ.Α.Ε.Κ. Στεμνίτσας

Ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και...

Αντιπλημμυρικά και Αρδευτικά Έργα σε Εξέλιξη στη Μεσσηνία | Παρεμβάσεις για Ασφάλεια και Ανάπτυξη

Συνέντευξη Tύπου παραχώρησε την Πέμπτη 22 Αυγούστου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και αναφέρθηκε σε έργα αντιπλημμυρικά και αρδευτικά που εξελίσσονται από την Περιφερειακή Ενότητα. Αντιπλημμυρικά έργα Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αντιπλημμυρικές εργασίες του έργου: «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (2024)», προϋπολογισμού 320.000 €, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της ΠΕ

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη ΑΡΚΑΔΙΕΣ – Ζάτουνα

Το ηχηρό καλλιτεχνικό και πολιτικό αποτύπωμα του Μίκη Θεοδωράκη...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης για ακόμη μία χρονιά στηρίζει τον ASTERAS AKTOR

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης για ακόμη μία χρονιά στηρίζει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο