Ε΄ Ενιαίο Δελτίο Νερού 3/08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με τις ενέργειες συμπληρωματικής τροφοδότησης των δικτύων επιτεύχθηκε σταδιακή βελτίωση της υδροδότησης σε όλη την περιοχή του Δήμου.

Στα υψηλά σημεία της εκτός σχεδίου περιοχής Λουτρακίου και Ισθμίας η αυξημένη κατανάλωση του Σαββατοκύριακου δεν επέτρεψε την παροχή νερού παρά μόνο τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες χαμηλής ζήτησης. Δυστυχώς παρά τις εκκλήσεις η κατανάλωση δεν έχει περιοριστεί. Οι ώρες υδροδότησης των υψηλών σημείων αυξήθηκαν τις πρώτες μέρες της εβδομάδας.

Αντίθετα στην Δ.Ε. Αγ. Θεοδώρων είχαμε αύξηση των ωρών παροχής νερού σε όλους τους οικισμούς, παρά την νέα διακοπή ρεύματος στο αμαξοστάσιο το βράδυ της Παρασκευής και τις βλάβες στο δίκτυο τροφοδοσίας των αφαλατώσεων της ΕΕΛ. Συγκεκριμένα:

  • Στην δεξαμενή των 50 παρατηρείται ανοδική στάθμη για 8-10 ώρες ημερησίως

  • Οι δεξαμενές Μπεσκάκι και Αγ. Φίλιππου (όπου παρατηρείται λογική κατανάλωση) εμφανίζουν πλήρωση, γεγονός που υποδηλώνει κανονική υδροδότηση. Το ίδιο συνέβη μία φορά και στην δεξαμενή Μασιάρι.

  • Αντίθετα ουδέποτε πληρώθηκε η δεξαμενή Αναγέννησης-Αγ. Παρασκευής παρά το γεγονός ότι η παροχή νερού έφτασε μέχρι και τις 21 ώρες.

  • Στις 31/7 υπήρξε δυσχέρεια στην υδροδότηση των υψηλών σημείων λόγω βλαβών. Καθώς και το Σαββατοκύριακο.

Ενδεικτικό σημείο της βελτίωσης είναι η σημαντική μείωση των τηλεφωνικών κλήσεων των καταναλωτών τόσο στα γραφεία όσο και στο τηλέφωνο 24ωρης αναγγελίας βλαβών.

Προγραμματισμός διανομής νερού

Η εξασφάλιση υδροδότησης σε καθημερινή βάση με περαιτέρω αύξηση των ωρών παροχής στα υψηλά σημεία των δικτύων θεωρείται εφικτός στόχος για τις επόμενες ημέρες, καθώς συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η κατασκευή βελτιώσεων του υδροδικτύου καθώς και η εξέλιξη των έργων αντιμετώπισης της λειψυδρίας. Οι προσπάθειες του προσωπικού θα επικεντρώνονται και θα ιεραρχούνται ανάλογα με τα αναφερόμενα προβλήματα μέσω της επικοινωνίας των καταναλωτών.

Οι πρόσθετες ποσότητες νερού που εξασφαλίζονται θα αξιοποιηθούν για την αναστροφή της πτώσης στάθμης των γεωτρήσεων του Υδροφόρου Ορίζοντα Λουτρακίου, καθώς και την μείωση της 24ωρης άντλησης των γεωτρήσεων Αραμπατζή Αγ. Θεοδώρων.

Η μόνη επιτρεπτή χρήση του νερού συνεχίζει να είναι αυστηρά εντός των οικιών!

Εργασίες

Δ.Ε. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

  • Ολοκλήρωση έργων υδροληψίας γεώτρησης Θρουβάλα. 4 Δεξαμενές αποθήκευσης, Αντλίες πλήρωσης και διάθεσης, μεταφορά με βυτιοφόρα οχήματα. Ενίσχυση δεξαμενών Κυράς Βρύσης και Ισθμού με 200-250 κυβικά την ημέρα.

  • Ολοκλήρωση εγκατάστασης μονάδας αφαλάτωσης Ισθμίας (χρηματοδοτούμενης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης) δυναμικότητας 500 κυβικών την ημέρα. Ολοκλήρωση υποσταθμού μέσης/χαμηλής τάσης. Ολοκλήρωση δικτύου μέσης τάσης της ΔΕΗ. Εκκρεμεί η σύνδεση και ηλεκτροδότηση. Προγραμματίζεται εναλλακτική ηλεκτροδότηση την Δευτέρα με κάθε πρόσφορο τρόπο.

  • Εξοπλισμός γεώτρησης Σ3 Σουρλά. Υδραυλική και ηλεκτρική διασύνδεση με το δίκτυο προς Ισθμία. Δοκιμαστική άντληση. Παροχή εκμετάλλευσης 15 κυβικά την ώρα, δηλαδή 330 κυβικά την ημέρα.

  • Κατασκευή δικτύου γεώτρησης Σ4 Σουρλά προς δίκτυο Ισθμίας μήκους 1.200 μέτρων. Ηλεκτροδότηση γεώτρησης μέσω Ηλεκτροπαραγωγού Ζεύγους (δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση με την ΔΕΗ). Δοκιμή γεώτρησης και δικτύου. Παροχή εκμετάλλευσης 21 κυβικά την ώρα, δηλαδή 420 κυβικά την ημέρα. 24ωρη επιτήρηση γεννήτριας από το αρμόδιο προσωπικό της Τ.Υ.

  • Ολοκλήρωση δικτύου ΔΕΗ, εγκατάστασης και δικαιολογητικών ηλεκτροδότησης γεώτρησης Γ Σχίνου (Καλογέρι). Υπογραφή Συμβολαίου με την ΔΕΗ στις αρχές της εβδομάδας.

Δ.Ε. ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

  • Τοποθέτηση και λειτουργία 2ης αντλίας στο Α/Σ αμαξοστασίου προς Μασιάρι-Ν. Πολιτεία-Κατσιβίρι. Δυναμικότητα 20-25 κυβικά την ώρα.

  • Κατασκευή δεύτερου δικτύου διάθεσης προς αμαξοστάσιο από αφαλατώσεις ΕΕΛ μήκους 850 μέτρων. Δοκιμή και λειτουργία. Πρόσθετη παροχή 250 κυβικά την ημέρα προς αμαξοστάσιο (προσωρινή αναστολή λόγω βλάβης ΕΕΛ).

  • Καθαρισμός και δοκιμή γεώτρησης Αραμπατζή 2Α. Παροχή εκμετάλλευσης 200 κυβικά την ημέρα. Κατασκευή ηλεκτρικού και υδραυλικού δικτύου. Έναρξη λειτουργίας 3/8 ώρα 14:30.

  • Βελτίωσης-ανάπτυξης γεώτρησης Ντάρτιζα ανεπιτυχής. Η γεώτρηση δεν είναι εκμεταλλεύσιμη λόγω ελάχιστης παροχής.

  • Τοποθέτηση μεταλλικής δεξαμενής χωρητικότητας 75 κυβικών στην Κόκκινη Σπηλιά. Προγραμματισμός κατασκευής δικτύου σύνδεσης με αφαλατώσεις ΕΕΛ την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Διευθυντής Τ.Υ.
Τάσος Κ. Μαστραντωνάκης
Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΕ


Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών των σχολείων του Δήμου Τρίπολης

Ο Δήμος Τρίπολης προχώρησε σε διακήρυξη για την "Προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών των σχολείων του Δήμου Τρίπολης". Διαβάστε εδώ το σχετικό αρχείο. 

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (12/8/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 12η Αυγούστου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

ΔΥΠΑ: Ανοίγει αύριο (09/08) η πλατφόρμα για τις επιταγές Voucher αγοράς βιβλίων

Ανοίγει αύριο Παρασκευή (09/08) στις έντεκα το πρωί η...

Κώστας Μανδρώνης: «Ολοκλήρωση έργων αποκατάστασης τμημάτων της π. ΕΟ Τρίπολη-Πύργος»

Ολοκληρώθηκαν τα έργα αποκατάστασης της π. Εθνικής Οδού 74, Τρίπολη-Πύργος στο τμήμα από Σταυροδρόμι έως τα όρια του νομού και στο τμήμα από Καρκαλού έως Σταυροδρόμι. Το συνολικό έργο, με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ, αποτελεί σημαντική αναβάθμιση για την ασφαλή και ομαλή μετακίνηση των πολιτών της περιοχής, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη και την πρόσβαση στις τοπικές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο