Λαμπρή αναβίωση των Ισθμιακών αγώνων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Ισθμιακοί Αγώνες επέστρεψαν με λαμπρότητα στην Ισθμία της Κορινθίας, σε μια εντυπωσιακή αναπαράσταση που απέσπασε θερμά σχόλια. Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσικές, ρητορικές και αθλητικές δραστηριότητες, αποτίοντας φόρο τιμής στους αρχαίους αγώνες, οι οποίοι διεξάγονταν από τα μέσα του 6ου αιώνα π.Χ. προς τιμήν του Θεού Ποσειδώνα.

Η πρωτοβουλία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Παιδείας, αποσκοπούσε στην ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής και αθλητικής κληρονομιάς της χώρας μας. Η τελετή έναρξης φιλοξενήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ισθμίας, προσελκύοντας διακεκριμένους αθλητές, Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, όπως ο Γιάννης Κωστάκης, η Νίκη Μπακογιάννη, η Κλέλια Πανταζή και άλλοι.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ενώ την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, οι οποίοι εξήραν την σημασία της διοργάνωσης για την προώθηση των Ολυμπιακών αξιών και την ενδυνάμωση της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

To Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Άργους διοργανώνει εκδήλωση #ErasmusDays

To Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Άργους διοργανώνει εκδήλωση #ErasmusDays την...
00:12:31

Ετήσια συνάντηση της συντονιστικής Δ/νσης Χρήστου Νικολάου της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Τρίπολη

Την πόλη της Τρίπολης, επέλεξαν για να πραγματοποιηθεί η...

12 νέα δέντρα φοινίκων κοσμούν την περιοχή Καταρράκτες Λουτρακίου

Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της αρχιτεκτονικής του τοπίου, το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, υπό την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Αθανάσιου Μουζάκη, ολοκλήρωσε το πρωί της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου, τη δράση φύτευσης δώδεκα (12) φοινικοειδών δέντρων της ποικιλίας Washingtonia, στην περιοχή Καταρράκτες

E-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις του Νοεμβρίου

Αντίστροφη μέτρηση ξεκινά για τις πληρωμές συντάξεων του Νοεμβρίου,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ