Επίθεση λύκων σε κοπάδι κατσικιών στον Ταΰγετο – Καταγγελία για πάνω από 30 ζώα νεκρά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση λύκων σε κοπάδι αιγών σε περιοχή του Ταϋγέτου, στην κοινότητα Αλαγονίας, σύμφωνα με ενημέρωση κτηνοτρόφων της περιοχής.

Όπως διαπιστώθηκε την Παρασκευή (18/10) αγέλη λύκων επιτέθηκε και κυριολεκτικά κατακρεούργησε κοπάδι αιγών σε κορυφή του μεσσηνιακού Ταϋγέτου που εμπίπτει στην κοινότητα Αλαγονίας. Ο αριθμός των διαπιστωμένων νεκρών ζώων υπερβαίνει τα τριάντα.

Ανακοίνωση Κοινότητας Αλαγονίας:

«Οι τελευταίοι φύλακες των βουνών της χώρας, οι κτηνοτρόφοι φαίνεται ότι στο εξής είναι το έλεος των λύκων και των τσακαλιών. Όπως διαπιστώθηκε την Παρασκευή (18/10) αγέλη λύκων επιτέθηκε και κυριολεκτικά κατακρεούργησε κοπάδι αιγών σε κορυφή του μεσσηνιακού Ταϋγέτου που εμπίπτει στην κοινότητα Αλαγονίας. Ο αριθμός των διαπιστωμένων νεκρών ζώων υπερβαίνει τα τριάντα.

Εγείρεται πλέον το ερώτημα πως θα προστατευτούν οι λιγοστοί πλέον κτηνοτρόφοι του Ταϋγέτου τόσο από λύκους όσο και από τσακάλια. Από την μία ο κίνδυνος των πυρκαγιών που στο παρελθόν έχει στοιχίσει στο είδος των ελληνικών αιγών και τώρα η προφανής εμφάνιση των λύκων και τσακαλιών επιτάσσουν άμεσα μέτρα σήμερα και όχι “αύριο”. Δεν είναι, πλέον μόνο η φύση που δέχεται πλήγμα αλλά και ο κτηνοτροφικός πληθυσμός όλης της χώρας, που αν δεν προστατευτεί στο έργο του η ερημοποίηση των χωριών μας θα επιδεινωθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επικίνδυνη κατασκευή και κακής αισθητικής οι οθόνες LED που τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία της Τρίπολης

Οθόνες Led τοποθετήθηκαν τις τελευταίες μέρες σε κεντρικά σημεία...

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Ο Οκτώβριος, διεθνώς αναγνωρισμένος ως μήνας ευαισθητοποίησης για τον...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μουσική εκδήλωση “Στο φθινόπωρο του Βυζαντίου: Ανατολή και Δύση στο Μυστρά ” από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μουσική εκδήλωση με τίτλο “Στο φθινόπωρο του Βυζαντίου: Ανατολή και Δύση στο Μυστρά” , η οποία διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στον Μυστρά( Mystras Grand Resort Palace). Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Μυστρά και της ιστορικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ