Νέα Αριστερά Μεσσηνίας: Να ολοκληρωθεί η «Ολυμπία Οδός» μέχρι την Τσακώνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ως Νέα Αριστερά Μεσσηνίας, τον Ιανουάριο του 2024, στην πρώτη δημόσια παρέμβασή μας για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων υποδομών του νομού, είχαμε επισημάνει ότι το έργο αναβάθμισης του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα εξακολουθούσε να είναι «εκτός πλάνων» της κυβέρνησης. Δυστυχώς, το πολύνεκρο τροχαίο στην εθνική οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, αυτή η ανείπωτη τραγωδία που σόκαρε το πανελλήνιο, δεν φαίνεται να στάθηκε ικανή να κινητοποιήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να εντάξει επιτέλους στις προτεραιότητές της τη συνέχιση του αυτοκινητόδρομου μέχρι την Τσακώνα. Η προκλητική σιωπή του αρμόδιου υπουργού Yποδομών, κατά την επίσκεψή του στην Πύλο, αλλά και του πρ. πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, επιβεβαιώνει αυτούς τους φόβους.

Είναι διαχρονικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ για την ανυπαρξία ενός σύγχρονου οδικού δικτύου, που θα εγγυάται πρωτίστως την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών στη συγκεκριμένη περιοχή. Ήταν η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου που το 2013 απένταξε το «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» από το συνολικό έργο του αυτοκινητόδρομου «Ολυμπία Οδός». Είναι η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ που αν και πέρασαν περίπου τρία χρόνια που το έργο επανεντάχθηκε θεωρητικά στη σύμβαση παραχώρησης της “Ολυμπίας Οδού” δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για το σχεδιασμό και την υλοποίησή του.
Η άμεση υλοποίηση του έργου θα μπορούσε να σώσει ζωές και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής.

Η Νέα Αριστερά ενώνει τη φωνή της με τη φωνή των κοινωνικών, επαγγελματικών και αυτοδιοικητικών φορέων της Μεσσηνίας, αλλά και των εκατοντάδων πολιτών που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν καθημερινά  το συγκεκριμένο επικίνδυνο οδικό δίκτυο, απαιτώντας:
– Να σταματήσει ο εμπαιγμός με τις μελέτες, να δρομολογηθεί άμεσα η έναρξη των εργασιών και να ολοκληρωθεί η «Ολυμπία Οδός» μέχρι την Τσακώνα.
– Μέχρι τότε, να γίνουν όλες οι ουσιαστικές παρεμβάσεις ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα και να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια στο τμήμα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:31

Από βέβαιο πνιγμό σώθηκε ηλικιωμένος στο Ναύπλιο – Επιχείρηση Λιμενικού και ΕΚΑΒ

Ναυαγοσώστες στην παραλία της Αρναβιτιάς στο Ναύπλιο έσωσαν έναν...

Ο θρυλικός Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και έγραψε ιστορία (vid)

Χάλκινος Ολυμπιονίκης στο Παρίσι στέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 4 Αυγούστου

Σήμερα 4 Αυγούστου γιορτάζουν οι Μαξιμιλιανός, Ξακουστός, Εξακουστοδιανός (Εξακουστωδιανός), Ξακουστή. Οι...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο