Συνάντηση της ΕΣΕΕ με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο επίκεντρο Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας – Κατώτατος Μισθός - Συλλογικές Διαπραγματεύσεις – Αναβάθμιση Δεξιοτήτων

Το νέο απαιτητικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας για τις εμπορικές επιχειρήσεις εξαιτίας των απαιτήσεων της ψηφιακής και της πράσινης μετάβασης, καθώς και τα μείζονα εκκρεμή εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη 10 Ιουλίου στο Υπουργείο Εργασίας, αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός κ. Πάνος Τσακλόγλου, ο Υφυπουργός κ. Γιώργος Καραγκούνης, η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων κα Άννα Στρατινάκη και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Νίκος Μηλαπίδης. Τις θέσεις της ΕΣΕΕ παρουσίασε ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Γιώργος Καρανίκας, ενώ συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Γεροντίτης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Μπόνης και ο Νομικός Σύμβουλος της ΕΣΕΕ κ. Αντώνης Μέγγουλης. Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου κατέθεσαν στην κυρία Υπουργό αναλυτικό Υπόμνημα Θέσεων και αιτημάτων της ΕΣΕΕ. Από την πλευρά της, η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε εξαρχής πως η κυβέρνηση δίνει έμφαση στο διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους αναζητώντας σημεία σύγκλισης.

Στο επίκεντρο της ιδιαίτερα εποικοδομητικής συζήτησης που εξελίχθηκε σε κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας, βρέθηκε η πορεία υποχρεωτικής εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στο Λιανεμπόριο, που έχει ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου. Η Υπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ να υπάρχει από την Συνομοσπονδία προς τις υπηρεσίες του Υπουργείου τακτική ανατροφοδότηση για τυχόν προβλήματα ή προτάσεις για βελτιωτικές παρεμβάσεις που αφορούν την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, τονίζοντας πως εφόσον χρειαστεί το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και νέες διευκρινιστικές εγκύκλιοι. Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ επισήμανε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανάγκη να εξαντλήσουν τον συμβουλευτικό τους ρόλο και να αποφύγουν τις κυρώσεις στις εμπορικές ΜμΕ, ιδιαίτερα εν μέσω της θερινής περιόδου και της διαδικασίας σύνδεσης των pos με τις ταμειακές μηχανές, που βρίσκεται ταυτόχρονα σε εξέλιξη.

Απάντηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη” ο Δήμος Τρίπολης

Εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη" (Τομέας: Πολιτισμός - Ψηφιακές τέχνες) είναι ο Δήμος Τρίπολης. Διαβάστε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες https://proprogressione.com/en/project/imgame/ Τα σχετικά αρχεία, θα βρείτε εδώ.

Στη σύσκεψη της ΕΝΠΕ για τη «μάχη» κατά της ακρίβειας, υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου, στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην Αθήνα. Η ατζέντα της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, περιλάμβανε θέματα εμπορίου, ακρίβειας, επιχειρηματικότητας και επενδύσεων. «Η σημερινή σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα σημαντική για

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο