Σάββατο, 29 Μαρτίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Με εθνική υπερηφάνεια οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στο Δήμο Γορτυνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με λαμπρότητα, υπερηφάνεια, τιμές και τις καθιερωμένες μαθητικές παρελάσεις κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες του Δήμου Γορτυνίας.

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου τιμήθηκε με Δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων στα ιστορικά μνημεία, πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες,  τραγούδια της Επανάστασης και των Ηρώων της και παραδοσιακούς χορούς παρουσία του Δημάρχου Γορτυνίας, Αντιδημάρχων, μελών της Δημοτικής Αρχής, Προέδρων και μελών των Τοπικών Συμβουλίων Γορτυνίας, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων.

Παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν από τους μαθητές των σχολείων της Δημητσάνας, της Βυτίνας, του Βαλτεσινίκου, της Κοντοβάζαινας και των Τροπαίων.

Στη Δημητσάνα, έδρα του Δήμου Γορτυνίας οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν ευλαβικά με πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρου.
Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας Σταυρούλα Λαγού εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και ακολούθησε Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων προγόνων μας και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στην συνέχεια οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο της Δημητσάνας, καταχειροκροτούμενοι από πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από τους μικρούς μαθητές μεταφέροντας το μήνυμα του εορτασμού της εθνικής επετείου που μας καλεί να αναπολήσουμε τις ιστορικές μας ρίζες και να εμπνευστούμε από το πνεύμα των προγόνων μας που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καζάς, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Δημητσάνας Αγγελική Μπίρη, ο πρώην Δήμαρχος Δημητσάνας Αναστάσιος Βλάχος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Δημητσανιτών «Γρηγόριος ο Ε΄» Φίλιππος Σωτηρόπουλος, ο Πρόεδρος του Διασυνεδριακού – Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας Κώστας Λάμπρου, η τοπική Διαχειρίστρια του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης Ήρα Παπαδοπούλου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες. 

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-25ης-ΜΑΡΤΙΟΥ-ΣΤΗ-ΓΟΡΤΥΝΙΑΛήψη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπεγράφη στην ΠΕ Κορινθίας η σύμβαση για τη συντήρηση και τον καθαρισμό της Κεντρικής Αρδευτικής Διώρυγας ΑΟΣΑΚ

Στην υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Συντήρηση – Καθαρισμός Κεντρικής Αρδευτικής Διώρυγας ΑΟΣΑΚ για το έτος 2025», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, προχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου την Παρασκευή 28 Μαρτίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Τη σύμβαση υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Σωτήρη Μουρίκη και Αθηνάς Κόρκα, καθώς και του αναδόχου του έργου.

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ: Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων από την 1η Απριλίου: Η δήλωση στο gov.gr, η προθεσμία και τα πρόστιμα.

Ο Δήμος Γορτυνίας υπενθυμίζει στους δημότες του την υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων τους και την υποβολή δήλωσης καθαρισμού, στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr από την 1η Απριλίου έως τις 30 Απριλίου, στο πλαίσιο των μέτρων πυροπροστασίας και πρόληψης κινδύνου πυρκαγιάς ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2025 (από 1/5/2025 έως 31/10/2025). Όσοι δεν προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, θα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/03)

Συνοπτικά, οι αθλητικές μεταδόσεις του Σαββάτου (29/03): 10:00 COSMOTE SPORT 7 HD World Athletics...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ