Πολιτιστικός Αύγουστος στη Στεμνίτσα με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων θα έχουν την ευκαιρία θα απολαύσουν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της Στεμνίτσας Γορτυνίας τον Αύγουστο.
Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Στεμνιτσιωτών «Ο ΥΨΟΥΝΤΑΣ» υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας, με την υποστήριξη του Τοπικού Συμβουλίου Στεμνίτσας, του Σωματείιου Επαγγελματιών Στεμνίτσας (ΣΙΤΕΕΣΑ), του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Στεμνίτσας, της Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ., του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελληνομνήμονες και του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Σάββατο 3 Αυγούστου, ώρα 20:30 στην Πλατεία : Βραδιά ζωντανής παραδοσιακής μουσικής με το συγκρότημα KANARYA.

Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Αυγούστου, ώρες επίσκεψης 11:00-21:00 στην Πλατεία: Έκθεση όπλων της Επανάστασης του 1821 από την Μαίναλον Κοιν.Σ. Επ. και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελληνομνήμονες.

Κυριακή 4 Αυγούστου, ώρα 07:00 στην ιστορική Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής: Εορτασμός της 203ης επετείου της Α΄ Πελοποννησιακής Γερουσίας,  Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρου.
Θα ακολουθήσει τέλεση Δοξολογίας και εκφώνηση πανηγυρικού από τον Ιστορικό-Πανεπιστημιακό κο Βασίλη Καρδάση.
Ώρα 11:15 στην Πλατεία Στεμνίτσας: Επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με κατάθεση στεφάνων, ανάκρουση  Εθνικού Ύμνου, χαιρετισμό Δημάρχου Γορτυνίας, χαιρετισμούς επισήμων και παραδοσιακούς χορούς από τον Σύλλογο Γυναικών Λαγκαδίων
«Η Τρισεύγενη» και τον Χορευτικό – Λαογραφικό Σύλλογο Γορτυνίας
«Αρίων Ίππος».

Δευτέρα 5 Αυγούστου, στην Πλατεία: Έναρξη αγώνων: Σκάκι, Τάβλι, Δηλωτή, Πρέφα και Πινάκλ.

Σάββατο 10 Αυγούστου, ώρα έναρξης 11:00 στο Νικολετοπούλειο Πνευματικό Κέντρο: Εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά από την καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής Σοφία Καραγιάννη.

Κυριακή 11 Αυγούστου, ώρα 21:00 στην Πλατεία: Βραδιά ζωντανής λαϊκής μουσικής «Στην πλατεία των τραγουδιών» με την Αφεντούλα Ραζέλη.

Δευτέρα 12 Αυγούστου, ώρα 20:30 στο Νικολετοπούλειο Πνευματικό Κέντρο: Εικονική περιήγηση στην Αγία Σοφία από τον Δημήτριο Εφραίμογλου, Διευθύνοντα Σύμβουλο Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Τρίτη 13 Αυγούστου, ώρα 20:30 στο Νικολετοπούλειο Πνευματικό Κέντρο: Εικονική περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία από τον Δημήτριο Εφραίμογλου, Διευθύνοντα Σύμβουλο Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Τετάρτη 14 Αυγούστου, ώρα εκκίνησης 11:00 από την Πλατεία: Περίπατος- Ιστορική ξενάγηση στην Στεμνίτσα για παιδιά και ενήλικες
(Βόρειο-ανατολική πλευρά του χωριού) από την Μαίναλον Κοιν.Σ. Επ.

Πέμπτη 15 Αυγούστου, ώρα 07:00 στον Ιερό Ναό Παναγίας Καρυάς: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Πέμπτη 15 Αυγούστου, ώρα 22:00 στην Πλατεία: Βραδιά ζωντανής λαϊκής μουσικής.

Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Αυγούστου, ώρα 20:30 στο Νικολετοπούλειο Πνευματικό Κέντρο: Προβολή ντοκιμαντέρ του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Από την Δευτέρα 5 Αυγούστου έως την Κυριακή 25 Αυγούστου θα λειτουργεί στο Νικολετοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και στο ‘Εργαστήρι Γεωργίου Σπίθα’ Έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών με τίτλο  «Διασταυρώσεις» και έργα των Εύα Βαρβεροπούλου, Δημήτρη Καλογερόπουλου, Φώτη Κολοκυθά, Όλγας Παπαδοπούλου, Γεωργίου Σπίθα, Σπύρου Τζίμα, Ηλία Τσαφαρά, Αγγελίνας Χελιώτη και Κωνσταντίνας Χίνη.
Το ωράριο λειτουργίας είναι 11:00 έως 13:00 και 18:00 έως 21:00 με ελεύθερη είσοδο.
Σας περιμένουμε όλες και όλους!!!

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΤΗ-ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ-ΓΟΡΤΥΝΙΑΣΛήψη

Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση για την 7η κατασκηνωτική περίοδο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ O Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι εγκρίθηκαν όλες οι Αιτήσεις Συμμετοχής των παιδιών - Αγοριών & Κοριτσιών - ηλικίας, 7-8 ετών – για την 7η κατασκηνωτική περίοδο από 04-08-2024 έως 12-08-2024, στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος (Πίνακας Ανακοινώσεων του Δήμου). Τα παιδιά θα αναχωρήσουν με λεωφορείο από το Γήπεδο του Αστέρα

Ο Πλούτος του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου

Ο Πλούτος του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 – ΓΥΘΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΩΡΑ: 19.30’ Πλούτος του Αριστοφάνη Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποιεί το καλοκαίρι 2024 το πρόγραμμα «Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας». Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο