Επετειακή εκδήλωση της IV Μεραρχίας Πεζικού για την Άλωση της Τριπολιτσάς (vid & pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής 27/9, επετειακή εκδήλωση με αφορμή την Άλωση της Τριπολιτσάς, υπό την αιγίδα της ΔΙΚΕ (IV Mεραρχία Πεζικού Πελοπόννησος), στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Αρχικά, ο Διοικητής της IV Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος κ. Απόστολος Τσουλουβής, απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην ιστορία της Μεραρχίας και στο σημαντικό γεγονός της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, αναφέρθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει ο Δήμος Τρίπολης για την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Στη συνέχεια, στρατιώτες της 124 ΠΒΕ, με το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολκης, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Κατόπιν, το λόγο έλαβε ο Καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου και Ιστορικός Ερευνητής, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Σορβόννης, κ. Ιωάννης Αντωνόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα πριν την Άλωση της Τριπολιτσάς, στην Ελληνική Επανάσταση καθώς και στο σχέδιο πολιορκίας της Τριπολιτσάς.

Τέλος, η Στρατιωτική Μουσική της IV Μεραρχίας Πεζικού, σε συνεργασία με τη Χορωδία Τρίπολης απέδωσε παραδοσιακά κλέφτικα τραγούδια και η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Το γεγονός, τίμησαν με την παρουσία τους, τοπικές πολιτικές, θρησκευτικές και στρατιωτικές Αρχές, καθώς και εκπρόσωποι των Φορέων Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Συλλόγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Κορινθίας και Λακωνίας την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 11 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Κορινθίας και Λακωνίας. Στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3).

Λαμπρή τελετή εγκαινίων του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας – Συγκλονιστική η συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο

Στο κατάμεστο από κόσμο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 η λαμπρή τελετή των εγκαινίων στο νέο πολιτιστικό στολίδι της πόλης. Συγκλονιστική η συναυλία που ακολούθησε από τον μουσικοσυνθέτη και μαέστρο Σταύρο Ξαρχάκο, τον οποίο το κοινό της Καλαμάτας υποδέχθηκε με συγκίνηση και ενθουσιασμό εν μέσω χειροκροτημάτων. Στον σπουδαίο Έλληνα

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.  

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Απότομη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας την Κυριακή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ