Γιάννης Τρουπής: “Σπουδαία δομή ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας ο Συνεργατικός Χώρος Ark Coworking Space”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Τρίπολη τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 ο νέος Συνεργατικός Χώρος Εργασίας «ARK Coworking Space», στο πλαίσιο του Προγράμματος της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΠΔΑΜ) στην περιοχή εφαρμογής του εδαφικού σχεδίου Μεγαλόπολης. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Γιάννης Τρουπής, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των φορέων και την υποστήριξη νέων επιχειρηματικών προσπαθειών, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιοχής που εντάσσεται στο συγκεκριμένο εδαφικό σχέδιο.

Τόνισε ότι ο Συνεργατικός Χώρος αποτελεί το δεύτερο έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, μετά το έργου της κατάρτισης ανέργων που υλοποιεί το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, σημειώνοντας πως «είναι δύο αλληλένδετα έργα, όπου οι καταρτισμένοι – μελλοντικοί επιχειρηματίες – αλλά και οι εν δυνάμει επιχειρηματίες μπορούν να αξιοποιήσουν ένα σύγχρονο και καλά οργανωμένο χώρο, που προσφέρει υπηρεσίες που είναι δύσκολο να βρουν συγκεντρωμένες αλλού».

Ο κ. Τρουπής υπογράμμισε τη σημασία της εγκατάστασης φαρμακοβιομηχανιών στην περιοχή ως παράγοντα περαιτέρω οικονομικής ανάπτυξης, καθώς θα δημιουργήσουν κίνητρα για την ανάπτυξη δορυφορικών επιχειρήσεων, αναφέροντας ότι ο Συνεργατικός Χώρος θα διευκολύνει την ίδρυση νέων Αρκαδικών επιχειρήσεων και την αξιοποίηση των διαθέσιμων κεφαλαίων του ΠΔΑΜ.

Κλείνοντας, τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η συνεργασία μεταξύ τοπικών φορέων και επιχειρήσεων, ώστε να επιτευχθεί η συνολική αναβάθμιση της περιοχής και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Συνεργατικός Χώρος «ARK Coworking Space»

Ο Συνεργατικός Χώρος «ARK Coworking Space» αποτελεί μια δομή που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα ευέλικτο και δημιουργικό περιβάλλον εργασίας, σε επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και δημιουργικούς ανθρώπους για να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν ιδέες και να αναπτύξουν νέες πρωτοβουλίες και καινοτομίες.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν από τις εξατομικευμένες υπηρεσίες του και να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις δικτύωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον νέο Συνεργατικό Χώρο Εργασίας ARK, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.arkworkspace.gr ή να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 2710 230272

H ομιλία του Προέδρου Επιμελητηρίου Αρκαδίας:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτιά σε δασική έκταση στην Αρχαία Ολυμπία – Ήχησε το 112

Νέα πυρκαγιά σε δασική έκταση εκδηλώθηκε στην Ηλεία και συγκεκριμένα...

1οι Ισθμιακοί Αγώνες | Η Αναβίωση

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων κ....

Διακοπή ρεύματος στα “Γυριστά” Γυθείου τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Βουλευτικές εκλογές 2023 Χρηματοδοτήσεις Ανακοινώσεις ΚΕΠ Εκδηλώσεις Νέα - Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου Ανακοινώσεις Πολιτικής Προστασίας Διακοπή ρεύματος στα "Γυριστά" Γυθείου τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024 Σύμφωνα με ειδοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί διακοπή ρεύματος στον οικισμό του Γυθείου "Γυριστά" από  τις 08:30 έως τις 15:00. 04/10/2024

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών, διοργάνωσαν στο 9ο και 16ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας ο  Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δήμο. Στο επίκεντρο των δράσεων η φροντίδα, η προστασία και ο σεβασμός που οφείλουμε να δείχνουν καθημερινά σε όλα τα ζώα. {gallery}arthra/2024/10/04-27113{/gallery}     

ΔΗΜΟΦΙΛΗ