Το αλκοόλ συνδέεται με ταχυπαλμία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι το αλκοόλ φέρνει ταχυπαλμία. Όσο περισσότερο πίνει κάποιος τόσο γρηγορότερα χτυπά η καρδιά του.

Σε αυτό το συμπέρασμα έφθασαν Γερμανοί γιατροί που παρακολούθησαν την κατανάλωση αλκοόλ και τους καρδιακούς παλμούς περισσότερων των 3.000 γυναικών, με μέση ηλικία τα 35 έτη, στο φεστιβάλ μπύρας του 2015.

Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε ηλεκτροκαρδιογράφημα και αλκοτέστ. Υψηλότερες συγκεντρώσεις αλκοόλ στην αναπνοή συνδέθηκαν με περισσότερους από 100 παλμούς το λεπτό, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο της European Society of Cardiology στη Βαρκελώνη.

Ο Dr. Moritz Sinner, του University Hospital στο Μόναχο, δήλωσε ότι δεν μπορούμε ακόμα να καταλήξουμε ότι οι υψηλότεροι καρδιακοί παλμοί λόγω αλκοόλ είναι επιβλαβείς.

Ωστόσο, άνθρωποι με καρδιακά προβλήματα ήδη έχουν υψηλότερους καρδιακούς παλμούς, που σε πολλές περιπτώσεις προκαλούν αρρυθμία όπως κολπική μαρμαρυγή, δήλωσε. Επομένως, φαίνεται λογικό οι υψηλότεροι καρδιακοί παλμοί μετά την κατανάλωση αλκοόλ να μπορούν να οδηγήσουν ενδεχομένως σε αρρυθμία.

‘’Οι περισσότεροι άνθρωποι στην έρευνα ήταν νέοι και υγιείς. Αν πραγματοποιούσαμε την ίδια έρευνα σε ηλικιωμένους ή καρδιοπαθείς, ενδεχομένως θα είχαμε βρει σχέση μεταξύ αλκοόλ και αρρυθμιών’’, δήλωσε ο ερευνητής.

Το αλκοόλ μπορεί ενδεχομένως να δημιουργήσει ανισορροπία μεταξύ του συμπαθητικού και του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος, σύμφωνα με ερευνητές οι οποίοι τώρα μελετούν αν μπορεί αυτό να συμβεί.

iatronet.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Tουρκική εισβολή στην Κύπρο: 50 χρόνια από τη μεγάλη τραγωδία

Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά

Τα μουσεία θα είναι ανοικτά για το κοινό κατά...

Το νερό Λουτρακίου είναι ΠΟΣΙΜΟ

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι το νερό Λουτρακίου που παρέχεται εντός του αστικού ιστού του Λουτρακίου είναι ΠΟΣΙΜΟ.     Το νερό που δεν πληροί τις προδιαγραφές του «νερού ανθρώπινης κατανάλωσης» και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για άλλες οικιακές χρήσεις αποτελεί ένα προσωρινό μέτρο και αφορά  μόνο στην ευρύτερη εκτός σχεδίου περιοχή του Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας και

Καιρός: Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Επιμένει και σήμερα Σάββατο (20/7) ο καύσωνας διαρκείας στις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο