Η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Τρίπολης πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης για την αιμοδοσία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου, η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Τρίπολης πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης στο κοινό με έντυπο ενημερωτικό υλικό του Υπουργείου Υγείας σχετικό με την αιμοδοσία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη εορτάζεται στις 14 Ιουνίου για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη για ασφαλές αίμα και προϊόντα αίματος για να σωθούν ζωές.
Φέτος, το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοτών είναι τα 20 χρόνια εορτασμού της προσφοράς: ευχαριστούμε, αιμοδότες! Εορτάζεται η 20ή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδότη και η βαθιά επίδραση της αιμοδοσίας στις ζωές ασθενών και αιμοδοτών. Η εκστρατεία χρησιμεύει ως ευκαιρία να εκφράσουμε ευγνωμοσύνη στους δότες αίματος, πλάσματος και αιμοπεταλίων στον κόσμο για τις σωτήριες δωρεές τους. Επιπλέον, καλεί
για δράση, παρακινώντας περισσότερα άτομα να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα της αιμοδοσίας.
Η ανάγκη για αίμα είναι καθολική, αλλά η πρόσβαση στο αίμα δεν είναι. Σε πολλές χώρες, οι υπηρεσίες αίματος αντιμετωπίζουν την πρόκληση να διαθέτουν επαρκές αίμα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα και την ασφάλειά του. Η έλλειψη πρόσβασης σε ασφαλές αίμα και προϊόντα αίματος, ειδικά σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, επηρεάζει όλους τους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρειάζονται τακτική μετάγγιση.
Κάθε μεμονωμένη αιμοδοσία είναι ένα πολύτιμο δώρο που σώζει ζωές και η επαναλαμβανόμενη αιμοδοσία είναι το κλειδί για την οικοδόμηση μιας ασφαλούς και βιώσιμης παροχής αίματος. Ευχαριστούμε, αιμοδότες, που σώσατε ζωές με την αιμοδοσία σας!

Οι στόχοι της φετινής εκστρατείας είναι:

Ευχαριστούμε και αναγνωρίζουμε τα εκατομμύρια των εθελοντών αιμοδοτών που έχουν συμβάλει στην υγεία και την ευημερία εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Παρουσιάστε τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις των εθνικών προγραμμάτων αίματος και μοιραστείτε τις βέλτιστες πρακτικές και τα διδάγματα που αντλήθηκαν.

Τονίστε τη συνεχή ανάγκη για τακτική, μη αμειβόμενη αιμοδοσία για την επίτευξη καθολικής πρόσβασης σε ασφαλή μετάγγιση αίματος.

Προώθηση μιας κουλτούρας τακτικής αιμοδοσίας μεταξύ των νέων και του ευρύτερου κοινού και αύξηση της ποικιλομορφίας και της βιωσιμότητας της δεξαμενής αιμοδοτών.

Πηγή: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας https://ekea.gr/
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
https://www.who.int/…/wester…/world-blood-donor-day-2024

Με εκτίμηση,

1η Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Τρίπολης
Κέντρο Υγείας Τρίπολης – 6η Δ.Υ.Πε. – Υπουργείο Υγείας
2ο χιλ. Τρίπολης –  Σπάρτης 22132 Τρίπολη
Τηλ.: 2710238195, 2710234931

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη” ο Δήμος Τρίπολης

Εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη" (Τομέας: Πολιτισμός - Ψηφιακές τέχνες) είναι ο Δήμος Τρίπολης. Διαβάστε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες https://proprogressione.com/en/project/imgame/ Τα σχετικά αρχεία, θα βρείτε εδώ.

Στη σύσκεψη της ΕΝΠΕ για τη «μάχη» κατά της ακρίβειας, υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου, στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην Αθήνα. Η ατζέντα της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, περιλάμβανε θέματα εμπορίου, ακρίβειας, επιχειρηματικότητας και επενδύσεων. «Η σημερινή σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα σημαντική για

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο