ΑρχικήΠαιδίΞεκίνησαν οι εγγραφές στα 31 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ – Συνεχίζονται μέχρι τις...

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα 31 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ – Συνεχίζονται μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου οι εκπρόθεσμες αιτήσεις για τα τμήματα με διαθέσιμες θέσεις

Ξεκίνησαν χθές Πέμπτη 15.09.2022 οι εγγραφές (για τα τμήματα με διαθέσιμες θέσεις) των υποψηφίων σπουδαστών στα 31 ΙΕΚ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε 47 ειδικότητες για το έτος κατάρτισης 2022-23.

Δείτε εδώ τα ΙΕΚ και τις Ειδικότητες

Μετά την ολοκλήρωση της μοριοδότησης των αιτήσεων, οι υποψήφιοι σπουδαστές θα ενημερωθούν από το ΙΕΚ-ΔΥΠΑ της επιλογής τους, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), για την κατάταξή τους στους πίνακες επιλεγέντων και επιλαχόντων, ώστε να προσέλθουν εντός τριών εργάσιμων ημερών για την εγγραφή τους.
Παράλληλα, θα συνεχίζουν να γίνονται δεκτές ηλεκτρονικές αιτήσεις μόνο για ειδικότητες με κενές θέσεις έως 28/9/2022 και ώρα 23:59.

Τις σχετικές ειδικότητες, ανά ΙΕΚ-ΔΥΠΑ, μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση:
https://www.dypa.gov.gr/iek-oaed-arkhiki-epaghghelmatiki-katartisi
Δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι  είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου Γενικού Λυκείου ή Επαγγελματικού Λυκείου ανεξαρτήτως ηλικίας. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXIS στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-iek-tou-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων πρέπει να επισυναφθούν στην ηλεκτρονική αίτηση σε μορφή PDF. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά περιλαμβάνουν τον τίτλο σπουδών και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να επιλέξει συνολικά τρεις ειδικότητες κατάρτισης με σειρά προτίμησης (1η, 2η, 3η) σε δύο ΙΕΚ  της ΔΥΠΑ.
Στόχος των ΙΕΚ-ΔΥΠΑ είναι να παρέχουν ποιοτική αρχική επαγγελματική κατάρτιση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και να εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους δεξιότητες που θα διευκολύνουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Η φοίτηση στα ΙΕΚ-ΔΥΠΑ είναι διάρκειας πέντε συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης, συνολικής διάρκειας 960 ωρών. Τα ΙΕΚ-ΔΥΠΑ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου  5.

Μετάβαση στο περιεχόμενο