Δικαιολογούνται οι απουσίες μαθητών που διαμένουν με άτομα που πάσχουν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η νέα ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Υγείας (ΦΕΚ 455/Β/06.02.21), ρυθμίζει τη δικαιολόγηση των απουσιών μαθητών που κατοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρά υποκείμενα νόσηματα.

Οι γονείς/κηδεμόνες υποβάλλουν στη διεύθυνση του σχολείου αίτηση – υπεύθυνη δήλωση περί δικαιολόγησης των απουσιών κατά το πρώτο τετράμηνο λόγω συνοικήσεως με άτομο ή άτομα που πάσχει/ουν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Μαζί με την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση οι γονείς/κηδεμόνες προσκομίζουν σε σφραγισμένο φάκελο το σύνολο των δικαιολογητικών που έχουν εκδοθεί από δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας που αποδεικνύουν ότι το συνοικούν με αυτούς πρόσωπο πάσχει από σοβαρό ή σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Η δικαιολόγηση των απουσιών κατά το πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους 2020- 2021 των μαθητών/τριών γίνεται ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση ειδικής επιστημονικής Επιτροπής. Οι μαθητές/τριες μετά την απόφαση της Επιτροπής μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Τον κατάλογο των υποκείμενων νοσημάτων καθώς και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα https://covid19.gov.gr/dikaiologisi-ton-apousion…/

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τα σχολεία για περισσότερες οδηγίες.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο