Έτσι θα γίνεται η απευθείας μετάδοση μαθημάτων

Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση που καθορίζει τις λεπτομέρειες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση τόσο για τις σχολικές μονάδες που μένουν κλειστές όσο και για εκείνες που ανοίγουν για μαθήματα. Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι δίνει αυτή τη δυνατότητα μέχρι τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους στο πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα βασικά σημεία της απόφασης είναι τα εξής:

Στις σχολικές μονάδες που τελούν σε καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας συνεχίζεται η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Στις σχολικές μονάδες που δεν τελούν υπό καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας προβλέπεται για τους μαθητές που μένουν σπίτι για λόγους προστασίας η δυνατότητα ταυτόχρονης μετάδοσης του μαθήματος μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.
Έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα καταγραφής/αποθήκευσης ήχου και εικόνας, ο σύνδεσμος για τις ψηφιακές αίθουσες αποστέλλεται από τον/την εκπαιδευτικό αποκλειστικά στους εν λόγω μαθητές και οι ψηφιακές αίθουσες είναι «κλειδωμένες», με έλεγχο εισόδου από τον/την εκπαιδευτικό.
Σε περίπτωση που αποφασιστεί η μετάδοση και εικόνας, θα φαίνονται μόνο ο/η εκπαιδευτικός ή/και ο πίνακας. Η μετάδοση καλύπτει την παράδοση του μαθήματος και όχι τυχόν εξέταση μαθητών.

«Όταν η Πολιτεία προβλέπει τη δυνατότητα για ορισμένους μαθητές να μείνουν εκτός σχολείου για προληπτικούς λόγους προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας, είναι και αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει την πρόσβαση των μαθητών αυτών στην εκπαιδευτική διαδικασία εξ αποστάσεως» τονίζει το υπουργείο Παιδείας.

Ολόκληρη η απόφαση ΕΔΩ

Νέο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης καλούν σε κινητοποίηση την Τρίτη 19 Μαΐου στις 13:00 στα Προπύλαια η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Επικρίνουν την κυβέρνηση και μέρος των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων ότι «κλείνουν τ’ αυτιά» στη φωνή των εκπαιδευτικών που διαδήλωσαν την περασμένη εβδομάδα και ότι ανοίγουν τις κάμερες αναμετάδοσης των μαθημάτων αγνοώντας τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και τις παιδαγωγικές αρχές.

argolikeseidhseis.gr
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο