ΕΕΤΑΑ -Παιδικοί σταθμοί: 171.000 οι αιτήσεις -Πώς θα μπουν όλοι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 171.000 έφτασαν φέτος οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς, αυξημένος κατά 10.000 σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤΑΑ. Σύμφωνα με πηγές της ΕΕΤΑΑ που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, μετά την υποβολή των ενστάσεων έως την Τετάρτη 17 Ιουλίου, αναμένεται οι έγκυρες αιτήσεις να φθάσουν τις 155 με 160.000

Υπενθυμίζεται ότι φέτος έχουν εξασφαλιστεί 270 εκατ. ευρώ, 36 εκατ. περισσότερα από πέρυσι, χρηματοδότηση που καλύπτει 150.000 voucher, έναντι 141.000 που είχαν δοθεί πέρυσι.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να καλυφθούν όλοι οι αιτούντες θα πρέπει να δοθεί πρόσθετη χρηματοδότηση από 9 έως 18 εκατ. ευρώ, με τις πηγές της ΕΕΤΑΑ που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, να εκφράζουν αισιοδοξία.

Nα σημειωθεί ότι Υπενθυμίζεται ότι για την επόμενη σχολική χρονιά θα υπάρξει μία και μοναδική κατανομή voucher στους δικαιούχους, αντί για δύο, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια. Ενώ οι θέσεις των δομών που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα  «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020» και  θα φιλοξενήσουν δωρεάν παιδιά  κατά 58% ανήκουν σε  δημοτικές δομές και το 48% σε ιδιωτικές δομές.

aftodioikisi.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο