Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η συνταγή της ημέρας | Παραδοσιακή χοιρινή τηγανιά (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγή για παραδοσιακή χοιρινή τηγανιά με μέλι και μουστάρδα! Ένας κλασικός μεζές που βρίσκουμε σε όλες τις ταβέρνες!

Συστατικά

  • 800 γρ. χοιρινό, λαιμό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. λευκό κρασί
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 1 κ.σ. κοφτή μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ας μαγειρέψουμε…
​​
  1. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  2. Κόβουμε τον χοιρινό λαιμό σε μικρά κομματάκια 2 εκ. και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές.
  4. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  5. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το νερό, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του, και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
  6. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το μέλι, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
  7. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, φέτες λεμονιού και φρέσκια ρίγανη.

Καλή απόλαυση!!

Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας σχετικα με επεισόδιο στο Νοσοκομείου Άργους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, ως...

Ανακοίνωση Σύνθεσης Νέου Διοικητικού Συμβουλίου για το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Τριπόλεως

Μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα...

Ιστορικός περίπατος στην Καισαριανή με τον ΣΑΟΟ

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων διοργανώνει το Σάββατο 5...

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος υποδέχθηκε την ομάδα Μπάσκετ του 1ου Γενικού Λυκείου Μεσσήνης

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος υποδέχθηκε χθες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ