Δέσμευση Υπουργού στον Κωνσταντινόπουλο ότι θα γίνουν δώδεκα προσλήψεις ιατρών στο Παναρκαδικό ως το τέλος του έτους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή, στο Υπουργείο Υγείας, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέδειξε το θέμα της υποστελέχωσης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Βασικά σημεία της ομιλίας:

– Οι γιατροί και όλο το προσωπικό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κάνει ότι μπορεί προκειμένου να λειτουργεί το σύστημα όσο καλύτερα γίνεται∙ ωστόσο αυτό δεν αρκεί. Παρά τις τέσσερις προσλήψεις που έγιναν στα ΤΕΠ το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Δυστυχώς το Παναρκαδικό έχει χάσει τον τίτλο του «περιφερειακού νοσοκομείου» καθώς πλέον δεν δύναται να ικανοποιεί τις ανάγκες της Περιφέρειας. Το πρόβλημα αυτό επιδεινώθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια και δυστυχώς πλέον διαιωνίζεται. Θέλω να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι δυνατόν μια κλινική να λειτουργεί μόνο από έναν μόνιμο ιατρό και έναν επικουρικό.

– Αναφέρω ενδεικτικά ότι στο Παναρκαδικό νοσοκομείο δεν υπάρχει παιδοχειρουργική κλινική. Προβλήματα έχουν σχεδόν όλες οι κλινικές και μάλιστα υπάρχουν και ειδικότητες που πρόκειται να αποχωρήσουν.

– Υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να μπορέσει το Παναρκαδικό να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών ώστε να μη χρειάζεται να μετακινούνται οι πολίτες στην Αθήνα;

Ο Υπουργός ανέφερε:

– Το νοσοκομείο της Τρίπολης βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου και γι΄αυτό ο ρόλος του είναι αυξημένος, αφού δεν εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες του Νομού αλλά και όλης της Περιφέρειας. Γι΄αυτό το λόγο υπάρχει σχέδιο προκειμένου να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί με στόχο να αποτελεί σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή. Η αναβάθμιση του νοσοκομείου δε θα είναι μόνο ως προς το προσωπικό, αλλά θα αποκτήσει και νέες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα η λειτουργία ενός ακτινοθεραπευτικού κέντρου, το οποίο το έχει ανάγκη η Πελοπόννησος.

– Αναμένουμε συνολικά δώδεκα προσλήψεις στις ειδικότητες καρδιολογίας, ουρολογίας, ακτινολογίας, χειρουργικής παίδων, χειρουργικής, γαστρεντερολογίας και ιατρικής βιοπαθολογίας στο βαθμό του επιμελητή Β΄ ως το τέλος του έτους. Επίσης θα καλυφθούν οι αποχωρήσεις των ιατρών όπως στην ουρολογική κλινική με δύο νέες προσλήψεις. Στο μικροβιολογικό και στο ακτινολογικό τμήμα θα ενταχθούν ένας και δύο γιατροί αντίστοιχα. Η χειρουργική κλινική θα ενισχυθεί επίσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας 24/4 (vid)

Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση στην αίθουσα «ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ» του...

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού – Εφηβικού Μιούζικαλ

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού - Εφηβικού Μιούζικαλ θα πραγματοποιηθεί στις 26,27 και 28 Απριλίου 2023, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.  Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα, εδώ. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο