Βασίλης Κοντοζαμανης: Είμαι βέβαιος ότι μετά την κρίση θα έχουμε ένα πιο αποτελεσματικό, πιο αποδοτικό, πιο σύγχρονο σύστημα υγείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο υφυπουργος υγείας κ Βασίλης Κοντοζαμανης σε δηλώσεις του στη καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την ενημέρωση των πολιτών ανέφερε :

Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: Οι υπηρεσίες που παρέχει ένα σύστημα υγείας έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο. Αυτό το σκοπό υπηρετούμε, είναι καθήκον μας θα έλεγα. Και το καθήκον αυτό το υπηρετούμε με επιτυχία.

Ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος υγείας είναι αδιαπραγμάτευτος για εμάς. Ειδικά και στην περίπτωση του κορονοϊού, να επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι κανένας συμπολίτης μας δεν έχει πληρώσει, ούτε πρόκειται να πληρώσει στο μέλλον για υπηρεσία που σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Εμείς που ασχολούμαστε με τα συστήματα υγείας, με την πολιτική και τη διοίκηση των υπηρεσιών υγείας, συνηθίζαμε παλιά να μετράμε τη δυναμικότητα ενός συστήματος υγείας με βάση τα τετραγωνικά μέτρα των εγκαταστάσεων, πόσα νοσοκομεία έχουμε και τον αριθμό των κλινών. 

Τα σύγχρονα συστήματα υγείας έχουν δείκτες μέτρησης της απόδοσής τους, που βασίζονται στην ανταποκρισιμότητα του συστήματος, δηλαδή κατά πόσο ένα σύστημα υγείας ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ασθενών. Και το δικό μας σύστημα υγείας ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ασθενών και αυτό καταδεικνύεται καθημερινά στην περίπτωση του κορονοϊού.

Επιτρέψτε μου να πω, ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε ως χώρα και ξεπεράσαμε στρεβλώσεις του παρελθόντος, καλύψαμε ελλείψεις, προσφέραμε νέες υπηρεσίες, ανοίξαμε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, θέσαμε σε πλήρη λειτουργία τόσο το Πρωτοβάθμιο όσο και το Δευτεροβάθμιο σύστημα υγείας και αυτό, φέραμε και φέρνουμε καινούριο εξοπλισμό, στελεχώνουμε το σύστημα υγείας με το απαραίτητο προσωπικό.

Όλα αυτά δημιουργούν μια παρακαταθήκη για το μέλλον, διότι μέχρι στιγμής το σύστημα υγείας τα έχει πάει καλά. Αλλά και μετά την κρίση του κορονοϊού, το σύστημα υγείας θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Δημιουργούμε αυτή την παρακαταθήκη και είμαι βέβαιος ότι μετά την κρίση θα έχουμε ένα πιο αποτελεσματικό, πιο αποδοτικό, πιο σύγχρονο σύστημα υγείας.

Συνηθίζαμε να βλέπουμε παλιά στους τίτλους των εφημερίδων και των μέσων μαζικής επικοινωνίας, πόσοι συνάνθρωποί μας περιμένουν για μία μονάδα, για μία κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κυρίως κατά την περίοδο της γρίπης το χειμώνα.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτά θα είναι παρελθόν. Το σύστημα υγείας θα είναι σαφώς καλύτερο την επόμενη μέρα.

Η χώρα μας επίσης αυτή την περίοδο στον τομέα της υγείας έχει κάνει ένα ψηφιακό άλμα. Δράσεις τις οποίες τις σχεδιάζαμε μέσα στο χρόνο να τις υλοποιήσουμε, τις έχουμε υλοποιήσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όπως για παράδειγμα η άυλη συνταγογράφηση.

Και όλα αυτά είναι προς όφελος των συμπολιτών μας, δεν επιφέρουν κανένα κόστος και τον εξυπηρετούν στην καθημερινή του επαφή με το σύστημα υγείας.

Όλα αυτά λοιπόν, όλη αυτή η κρίση, μας δίνει και την εμπειρία και τα εργαλεία προκειμένου να φτιάξουμε το σύστημα υγείας το οποίο θέλουμε να έχουμε.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο