Σ. Τσιόδρας: Γιατί προς το παρόν η χρήση της μάσκας από όλους δεν κρίνεται απαραίτητη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας συζήτησε χθες (8/4/2020) το θέμα της χρήσης μάσκας από το γενικό κοινο και ενημερώθηκε για τις πρόσφατες οδηγίες από τον ΠΟΥ και το ευρωπαϊκό CDC σύμφωνα με τον Σ.Τσιόδρα.

Γιατί προς το παρόν η χρήση της μάσκας από όλους δεν κρίνεται απαραίτητη.

Αναλυτικά η δήλωση Τσιόδρα:

“Η Επιτροπή συμφώνησε με τα συμπεράσματα του ευρωπαϊκού CDC πώς ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και σε ειδικές συνθήκες θα μπορούσαν να υπάρξουν οφέλη από τη χρήση μάσκας”.

Και πρόσθεσε: “ Eίμαστε έτοιμοι για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου ανάλογα με την πορεία της επιδημίας και σε συγκεκριμένους χώρους όπως αυτοί προτείνονται από το ευρωπαϊκό CDC κυρίως θα την αποφυγή διασποράς από ασυμπτωματικούς ή ασθενείς με ήπια συμπτώματα”.

“Επίσης, συζητήθηκε και η πιθανή αύξηση κινδύνου από την λανθασμένη χρήση της μάσκας από υγιής καθώς και η ψευδής αίσθηση ασφάλειας η οποία μπορεί να οδηγήσει σε λάθος συμπεριφορές σχετικά με την τήρηση πιο σημαντικών μέτρων όπως τη διατήρηση της απόστασης και της υγιεινής των χεριών”.

Καταλήγοντας Με δοδομένη την τρέχουσα πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, η επιτροπή στην παρούσα φάση, δεν συστήνει την γενικευμένη χρήση μάσκας. Όπως για όλα τα μέτρα προφύλαξης, θα επανατοποθετηθούμε και για τη χρήση μάσκας από το γενικό πληθυσμό αν αυτό κριθεί απαραίτητο σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας και τα επισημονικά στοιχεία που διαθέτουμε.

Υπενθυμίζεται ότι κίνδυνοι που προκύπτουν από την χρήση μάσκας σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι οι ακόλουθοι:

Nα μολυνθείς χωρίς να θέλεις με το άγγιγμα και την επαναχρησιμοποίηση της μάσκας στο πρόσωπό σου
Δυσκολία στην αναπνοή από την χρήση μάσκας
Ψευδής αίσθηση ασφάλειας, η οποία οδηγεί σε λάθος συμπεριφορές σχετικά με την τήρηση πιο σημαντικών μέτρων, όπως τη διατήρηση της απόστασης και της υγιεινής των χεριών και άλλα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο