Βασίλης Κοντοζαμάνης: Θα ξεκινούν έλεγχοι για τη διασπορά του ιού μετά το Πάσχα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: Θα ήθελα να προσθέσω σε αυτό το σημείο, σε ό,τι αφορά τις ασπίδες τις οποίες ανάφερε ο Καθηγητής Τσιόδρας, είναι αυτές οι οποίες έχουμε αναφέρει ότι είναι με 3D εκτύπωση. Και ήδη η κοινότητα των 3D προμηθεύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τέτοιες ασπίδες που παρέχουν τη μέγιστη ασφάλεια.

Και επίσης, σε αυτό που είπε ο Καθηγητής και αφορά στο πώς ο ιός έχει εξαπλωθεί στη χώρα και ποια είναι τα επόμενα βήματα, θα ήθελα να υπενθυμίσω για μία ακόμα φορά, επειδή έγινε αναφορά και εχθές, το σημαντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα του οποίου η υλοποίηση ξεκινάει από σήμερα 8 Απριλίου και είναι χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Και το πρόγραμμα αυτό χωρίζεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα έχουμε εξορμήσεις με γεωγραφικά και επιδημιολογικά κριτήρια, έτσι ώστε να δούμε το πώς έχει μεταδοθεί ο ιός στη χώρα και να γίνουν εξετάσεις. Και στη δεύτερη φάση θα διερευνήσουμε αυτό που είπε και ο Καθηγητής, την ύπαρξη αντισωμάτων στον πληθυσμό.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό το πρόγραμμα. Αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι πρώτες μονάδες να βρίσκονται στην επικράτεια και ενώ είναι χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά κονδύλια, είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι υπάρχουν ήδη δωρεές κυρίως σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, σε ό,τι αφορά τα καύσιμα των αυτοκινήτων αυτών και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που θα συνοδεύει τους οδηγούς και τους νοσηλευτές, προκειμένου να κάνουν αυτή τη σημαντική ενέργεια.

Και εντάσσεται στο συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης, έτσι ώστε να δούμε πως προχωρά η νόσος στη χώρα μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για όπλα, ναρκωτικά και πλαστογραφία

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Πρώτη συνεδρίαση για την Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Πελοποννήσου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Τρίτη 23 Απριλίου, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, προχώρησε στην εξής δήλωση: «Η Επιτροπή αυτή ασχολείται με θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο