Κώστας Ζαχαριάς: Να υπάρχουν επαρκή μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων στο ΕΣΥ (video)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που έχει ορισθεί η 7η Απριλίου, ο Πνευμονολόγος κ. Κώστας Ζαχαριάς, μίλησε εκ μέρους όλων των νοσοκομειακών γιατρών λέγοντας μεταξύ άλλων πως οι γιατροί στην σημερινή συγκυρία ζητούν  από το κράτος να λάβει σημαντικά μέτρα, εκτός από την ατομική ευθύνη των πολιτών.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/z_pLYHTDrh0″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Συγκεκριμένα ζητείται:

1. Άμεση στελέχωση με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό σε μόνιμες θέσεις σε όλες τις δομές υγείας της Ελλάδας.

2. Να υπάρχουν επαρκή μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων στο ΕΣΥ.
3. Να κινητοποιηθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που έχει αποδυναμωθεί από το 2014, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει στην ανίχνευση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.
4. Και να γίνει επίταξη, όταν χρειάζεται, ιδιωτικών μονάδων υγείας.

Για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο ο κ.Ζαχαριάς σημείωσε πως υπάρχει ένας αριθμός νοσηλευτών-τριών που τοποθετήθηκαν σε επικουρικές θέσεις και δύο γιατροί, αλλά οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες.
Εξήγησε πως «οι μόνιμες θέσεις είναι αναγκαίες» και όχι οι έκτακτες και επικουρικές θέσεις και για αυτό δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον.
Ενημέρωσε πως τμήματα εργαστηριακά είναι αποδυναμωμένα ειδικά για το Παναρκαδικό που είναι νοσοκομείο που εξυπηρετεί ολόκληρη την Πελοπόννησο.
Για τα μέτρα ατομικής προστασίας ο γιατρός τόνισε πως πρέπει να υπάρχουν εκτός από τις μάσκες υψηλής προστασίας χρειάζονται ποδονάρια για παράδειγμα και καλύμματα κεφαλής. Μέχρι τώρα οι ανάγκες που καλύπτονται είναι για πολύ λίγες μέρες.

Οι μάσκες που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι από τη ΔΕΗ αλλά δεν είναι οι κατάλληλες για τους ασθενείς που προκαλεί αερόλυμα και μπορεί να είναι μεταδοτικός, διευκρίνισε ο κ.Ζαχαριάς.

Για την επίταξη των ιδιωτικών μεγάλων κέντρων που διαθέτουν ΜΕΘ ο κ. Ζαχαριάς επεσήμανε πως αυτό θεωρείται αυτονόητο και πρέπει να υπάρξει προετοιμασία.
Για την τεράστια συζήτηση που έχει ανοίξει για τα τέστ μοριακής διάγνωσης δήλωσε πως χρειάζεται να δεσμευτούν τα τέστ που γίνονται στα ιδιωτικά κέντρα, ώστε να γίνονται σε αυτούς που μένουν στο σπίτι και πιθανολογείται πως έχει κορωνοϊό.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών είναι στην πρώτη γραμμή, αλλά ταυτόχρονα έχει το δικαίωμα να ζητά άμεσα όλα όσα χρειάζονται οι εργαζόμενοι, τόνισε ο κ. Ζαχαριάς.

Για την επίσκεψη του κ.Κικίλια σημείωσε πως ήρθε για συγκεκριμένο λόγο, το να γίνει νοσοκομείο αναφοράς το Παναρκαδικό και εξήγησε πως τα νοσοκομεία της περιοχής μας είναι μικρά και δεν μπορούν να γίνουν νοσοκομεία αναφοράς.
Τόνισε όμως πως δεν κλήθηκαν οι γιατροί στη συνάντηση και αυτό σημαίνει πως δεν γνωρίζει ακριβώς την κατάσταση στο νοσοκομείο.
Να σημειώσουμε πως στο νοσοκομείο υπάρχουν επτά κρεβάτια που μπορούν να αναπτυχθούν στη ΜΕΘ με αναπνευστήρες, καθώς και φορητοί αναπνευστήρες.

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής θα διαθέσει αναπνευστήρες αλλά όχι τη δεδομένη χρονική στιγμή.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...

Κορινθία: Αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από φρέζα

Ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (φρέζα) εν ώρα...

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο