Βαγγέλης Γιαννακουρας: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας | Τιμάμε σήμερα στην Ελλάδα τους εργαζόμενους και τους εμπνευστές του ΕΣΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Φέτος ο εορτασμός έχει μία ιδιαίτερη σημασία και τεράστια αξία, γιατί συμπίπτει με μία πρωτόγνωρη για την γενιά μας παγκόσμια απειλή υγείας.

Στη μικρή μας χώρα φαίνεται ότι μέχρι στιγμής η κατάσταση αντιμετωπίζεται χάρη στις έγκαιρες αποφάσεις της Κυβέρνησης (και την υπεύθυνη στάση όλης της Αντιπολίτευσης), τις επιστημονικά ορθές, όπως αποδεικνύεται, εισηγήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής, υπό τον αγαπητό σε όλους Σωτήρη Τσιόδρα, την πιστή τήρηση των περιοριστικών μέτρων από τους Πολίτες, αλλά κυρίως χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού που στελεχώνει το ΕΣΥ (Γιατρούς, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό).

Οφείλουμε τις δύσκολες αυτές ώρες να θυμόμαστε και να μακαρίζουμε όλους αυτούς που εμπνεύστηκαν και προχώρησαν στην καθοριστική μεταρρύθμιση της δημιουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και συγκεκριμένα τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, τον αγαπητό και σεβάσμιο συμπατριώτη μας Παρασκευά Αυγερινό και τον αξέχαστο Γιώργο Γεννηματά καθώς και όλους τους άλλους που παρά τις αντιδράσεις και τις δυσκολίες, που υπήρξαν, προχώρησαν στην ίδρυση του ΕΣΥ, στο οποίο σήμερα όλοι βασιζόμαστε και όλοι το εκθειάζουμε.

Θυμάμαι νεαρός γιατρός στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης τις συζητήσεις που γίνονταν, τους φόβους που εκφράζονταν πως θα διαλυθούν τα νοσοκομεία (οι φόβοι εκφράζονταν κυρίως από την τότε ΝΔ που ήταν αντίθετη στην ίδρυση του ΕΣΥ, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων).

Οφείλουμε όμως να επαινέσουμε και όλους τους γιατρούς που δεν υπέκυψαν στις σειρήνες και εντάχθηκαν στο ΕΣΥ, στα πρώτα δύσκολα βήματά του, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την περαιτέρω συνέχισή του.

Να θυμίσω επίσης πως, σαν σήμερα, στις 7 Απριλίου του 1985, εγκαινιάστηκε από τον Γιώργο Γεννηματά το πρώτο Κέντρο Υγείας στην Ελασσόνα, που μαζί με άλλα 180 περίπου Κέντρα Υγείας σε όλη την χώρα, παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν, διαδραμάτισαν και διαδραματίζουν, μαζί με την ανέγερση πολλών νοσοκομείων, σε όλη την Επικράτεια, καθοριστικό ρόλο στην περίθαλψη των Ελλήνων.

Καλή δύναμη συνάδελφοι όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων που εργαζόμαστε στο ΕΣΥ αυτές τις δύσκολες ώρες.

Κουράγιο Έλληνες. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

(φωτογραφία Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο. Από τα πρώτα νοσοκομεία του ΕΣΥ, που αποτελεί ένα από τα νοσοκομεία της χώρας, που δίνεται η μάχη ενάντια στον covid -19).

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο