Η Παναρκαδική Αμερικής ενισχύει το Γενικό Νοσοκομείο Τριπόλεως

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στο πλευρό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως, και, κατ’ επέκτασην, σύσσωμης της κοινωνίας της Αρκαδίας και των παρακείμενων περιοχών, στέκεται, εμπράκτως, η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, οργανώνοντας μια δωρεά υπερπολύτιμου ιατρικού εξοπλισμού, συνολικής αξίας 125.000 δολαρίων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Τάσος Τζανής, ο Λοιμωξιολόγος, Παρασκευάς Νίκου, ο Πνευμονολόγος, Κώστας Ζαχαριάς και άλλοι τεχνικοί σύμβουλοι του νοσηλευτικού ιδρύματος. Από την πλευρά της Παναρκαδικής, ήταν παρόντες ο πρόεδρος Ανδρέας Παπαντωνίου, όπως επίσης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτροπών, Γιώργος Σουρούνης.

Όπως δήλωσε στον «Ε.Κ.»ο κ. Σουρούνης, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δυο αναπνευστήρες, ένα αναισθησιολογικό μηχάνημα, έναν φορητό υπέρηχο με κεφαλή, ένα βίντεο-λαρυγγοσκοπικό, πέντε τεμάχια μόνιτορ φορητά, έναν αναλυτή αερίων αίματος και έναν ανεμιστήρια μη επεμβατικού αερισμού.
«Ορισμένα είδη μπορούμε να τα παραλάβουμε πιο άμεσα, κάποια άλλα θα είναι διαθέσιμα αργότερα. Για παράδειγμα, οι δυο αναπνευστήρες, οι οποίοι θα προστεθούν στους 5 που έχει αυτήν την στιγμή η ΜΕΘ, θα είναι στη διάθεση του νοσοκομείου τον Σεπτέμβριο. Επίσης, τον Μάιο θα ακολουθήσει αποστολή ιματισμού, που θα αποτελείται από σεντόνια, κουβέρτες, ρόμπες για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό», δήλωσε ο κ. Σουρούνης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, Σταύρος Παπαντωνίου, τόνισε ότι η Παναρκαδική Ομοσπονδία στηρίζει διαχρονικά του νοσοκομείο, το οποίο, άλλωστε, ιδρύθηκε από Αρκάδες της Αμερικής το 1950 – 51 και παραμένει υπό την υψηλή εποπτεία τους.

«Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο προετοιμάζεται, προκειμένου να αντιμετωπίσει περαιτέρω έξαρση του κορωνοϊού στην επαρχία και επιζητά τον εξοπλισμό του με ιατρικά μηχανήματα. Η Παναρκαδική Ομοσπονδία ανέλαβε την πρωτοβουλία προκειμένου να ενισχύσει με ό,τι μπορούμε να βρούμε στην αγορά σήμερα. Αλλωστε, γνωρίζετε από την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ, ότι είδη όπως οι αναπνευστήρες είναι δύσκολο να βρεθούν. Εχουμε βρει όμως μερικά μηχανήματα, είτε από εδώ, είτε από την Ελλάδα και τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε για να στείλουμε ότι μπορούμε», τόνισε ο κ. Παπαντωνίου, που εξήρε τις προσπάθειες που γίνονται στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να διατηρούνται σχετικά χαμηλά οι αριθμοί των κρουσμάτων και των απωλειών από τον κορωνοϊό, σε σχέση με άλλες χώρες.

Τέλος, ο Γιώργος Σουρούνης συμπλήρωσε πως θα υπάρξει άλλο ένα τηλεφωνικό ραντεβού, με την συμμετοχή της Διοίκησης και των γιατρών, ούτως ώστε να γίνει η τελική επιλογή και παραγγελία των μηχανημάτων.

ekirikas.com

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο