Βασίλης Κοντοζαμάνης: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί κανονικά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί κανονικά και εξυπηρετεί τον κόσμο, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση για την πανδημία του κορoνοϊού.

Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: Θέλω καταρχήν να είμαι σαφής και να ξεκαθαρίσω κάτι. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί κανονικά και εξυπηρετεί τον κόσμο. Δεν υπάρχουν μόνο οι συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν κορονοϊό. Υπάρχουν και άλλοι συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη από υπηρεσίες υγείας και τις υπηρεσίες αυτές τις προσφέρει το Κράτος, τόσο σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, όσο σε δευτεροβάθμιο ή τριτοβάθμιο.

Άλλωστε, όλες οι δομές του συστήματος υγείας λειτουργούν κανονικά. Όλες οι ειδικότητες είναι στα νοσοκομεία. Όλα τα Κέντρα Υγείας λειτουργούν και δέχονται κόσμο στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην επαρχία, όπου προσέρχεται κόσμος, είτε είναι ύποπτο κρούσμα είτε όχι και λαμβάνει τις υπηρεσίες υγείας τις οποίες έχει ανάγκη.

Σε ό,τι αφορά τώρα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι παίζει και θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση για τον κορονοϊό. Θέλουμε πράγματι τα ήπια και μέτρια περιστατικά να μην πηγαίνουν στο νοσοκομείο, διότι δεν υπάρχει κανένας λόγος.

Άρα πρέπει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να διαδραματίσει το ρόλο τον οποίο οφείλει να έχει και τον διαδραματίζει αυτή τη στιγμή.

Πέραν από τα Κέντρα Υγείας τα οποία έχουμε πει ότι ξεκινάνε προκειμένου να είναι Κέντρα Υγείας αποκλειστικά για COVID-19, όλα τα άλλα προσφέρουν κανονικά υπηρεσίες υγείας. Μάλιστα, έχουμε πει ότι προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και να μην πηγαίνει άσκοπα σε αυτά, θα μπορεί είτε τηλεφωνικά να εξυπηρετείται είτε να επαναλαμβάνει τις συνταγές σε επικοινωνία με το γιατρό του και ηλεκτρονικά από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Επειδή αναφέρεται η ερώτηση σε μετακινήσεις προσωπικού. Υπάρχουν ελάχιστες μετακινήσεις αυτή τη στιγμή από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια, στα νοσοκομεία. Υπάρχουν προσλήψεις και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και έχουμε πει ότι, εφόσον χρειαστεί, είναι στο σχέδιό μας, ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου, οι γιατροί της πρωτοβάθμιας σαφώς και θα βοηθήσουν το δύσκολο έργο των νοσοκομείων στη διαχείριση της νόσου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για όπλα, ναρκωτικά και πλαστογραφία

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Τετάρτη 24/04/2024 λόγω εργασιών δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, θα...

ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ για Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης

Το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ πάντα κοντά στα μεγάλα γεγονότα της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο