Υγεία

Η Αθήνα επιλέχθηκε να φιλοξενήσει το 2023 το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων  ανακοίνωσε μέσα από την σελίδα του στο Facebook ο Αρκάς Υφυπουργός υγείας κ Βασίλης Κοντοζαμάνης
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Αρκάς Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υγείας.
Τα δημόσια νοσοκομεία μπαίνουν στο μικροσκόπιο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Με την τοποθέτηση των νέων διοικήσεων στις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, σειρά παίρνει η επιλογή νέων διοικητών για τα νοσοκομεία.
Ένας σημαντικός στόχος που είχε τεθεί -στα πλαίσια της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης-από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας υλοποιείται, καθώς από τη Δευτέρα 16-9-2019 ξεκινά η λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής της Ν.Μ. Άργους, σε βάση 24ωρης νοσηλείας.
Σε λιγότερο από δύο μήνες διακυβέρνησης, υλοποιούμε σήμερα ένα σημαντικό τμήμα της πολιτικής μας που έχει να κάνει με την «εξάλειψη της ταλαιπωρίας των ογκολογικών ασθενών και την αισθητή μείωση των ουρών της ντροπής» στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να λάβουν τη θεραπεία τους.
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κινητοποίηση των Τραυματιοφορέων που οργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ και η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων.

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ για την ιλαρά

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019
Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα αναφορικά με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που αναφέρεται σε σοβαρή έξαρση κρουσμάτων ιλαράς στην Ευρωπαϊκή περιοχή του, η οποία χάνει έδαφος στην προσπάθειά της για την εξάλειψη της ιλαράς, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διευκρινίζει τα εξής :
Οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων θα λειτουργούν με ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο Διοίκησης, το οποίο θα κινείται στα πρότυπα των μάνατζερ των ιδιωτικών κλινικών
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τα νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου καλεί τους πολίτες να λάβουν μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια και να συμμετάσχουν σε εθελοντικές αιμοδοσίες, προκειμένου για να διασφαλιστεί επάρκεια αίματος.
Έκτακτη ανακοίνωση για τα μέτρα προστασίας των ευπαθών ομάδων από τον καπνό, εξέδωσε πριν λίγο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική στο Λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και σε άλλους νόμους όπως η Κορινθία και η Αργολίδα, από τον καπνό που προέρχεται από την πυρκαγιά στην…
Σελίδα 1 από 129

logofootermedia