Υγεία

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι ανεπανάληπτο για πολλούς συμπολίτες μας. Οι μοναδικές ελληνικές παραλίες προσφέρονται για χαλάρωση μετά την δοκιμασία του Χειμώνα και του κορονοϊού ενώ η κολύμβηση είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάκτηση καλής φυσικής κατάστασης.
Την στήριξη σε κάθε επίπεδο στο υγειονομικό σύστημα της 6ης υγειονομικής περιφέρειας επικαιροποίησε από την Πάτρα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Σε αναρτηση του στο Facebook ο διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπολης κ. Τζανής  αναφέρετε στην δωρεά ενός φορητού ακτινολογικού μηχανήματος από την Περιφέρια Πελοποννήσου.
Δώρο ζωής προσέφερε χθές βράδυ ένας 53χρονος που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στη ΜΕΘ του Παναρκαδικoύ νοσοκομείου.
Ο κίνδυνος για την εμφάνιση νέων πανδημιών θα παραμένει υψηλός, όσο δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, προειδοποιεί το WWF. Μέσα από τη νέα του μελέτη, το WWF καλεί κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, οργανώσεις και πολίτες σε συντονισμένη δράση για να αποτραπεί η εμφάνιση παρόμοιων πανδημιών στο μέλλον.
Στη Ζάκυνθο βρέθηκε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ο οποίος εγκαινίασε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ πραγματοποίησε και ομιλία με θέμα τη θωράκιση του εθνικού συστήματος υγείας. 
Δύο νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 αναφέρθηκαν χθες, Δευτέρα 15 Ιουνίου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία ο αριθμός των προσβληθέντων ανέρχεται πλέον σε 201. Τα κρούσματα καταγράφηαν στην Π.Ε. Κορινθίας.
Ένα νέο κρούσμα του νέου κορονοϊού αναφέρθηκε χθες Δευτέρα 8 Ιουνίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο προέκυψε στην Π.Ε. Αρκαδίας, με συνέπεια ο αριθμός των προσβληθέντων στην Περιφέρεια να ανέρχεται πλέον σε 197.
Ο ιός COVID 2019 μεταδίδεται μέσω σταγονιδίων από το φτέρνισμα, τη στενή επαφή, το βήχα και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων προκαλεί ήπια ασθένεια που προσομοιάζει με το απλό κρυολόγημα.
Στο Αγαθονήσι μετέβη και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ο οποίος συνοδευόμενος από τον Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον Δήμαρχο του νησιού Βαγγέλη Κοττορό επισκέφτηκαν το στρατιωτικό φυλάκιο του νησιού.
Σελίδα 1 από 150

logofootermedia