Υγεία

Εξαιρετικά θετικά μηνύματα παρουσιάζει η εμβολιαστική κάλυψη των επαγγελματιών υγείας σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα οποία αφορούν τόσο στα νοσοκομεία όσο και τα κέντρα υγείας της χώρας.
Καλπάζει η εποχική γρίπη η οποία φθάνει στην κορύφωσή της σύμφωνα και με νεότερη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Τους 60 έφτασαν οι νεκροί από την εποχική γρίπη.
Το Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε την Τετάρτη (19/02) ο Αρκάς υφυπουργός Εξωτερικών κ.Κώστας Βλάσης, όπου είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τους γιατρούς αλλά και τον διοικητή του νοσοκομείου κ.Τζανή.
Σε "οικογενειακό" κύκλο το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ έκοψε χθες Πέμπτη 13/2/2020 την πίτα του στην αίθουσα εκδηλώσεων ΜΗΤΙΣ. Παρουσία όλων των στελεχών αλλά και των εργαζομένων του Κέντρου ανταλλάχθηκαν ευχές για τη νέα χρονιά και ανακοινώθηκε ο υπάλληλος της χρονιάς για το 2019.
Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερωθεί το Επιστημονικό δυναμικό της Πελοποννήσου από διακεκριμένους επιστήμονες για τις τρέχουσες εξελίξεις στη θεραπευτική του καρκίνου και ταυτόχρονα να αποτελέσει πεδίο συζήτησης για θέματα που απασχολούν τους ογκολογικούς ασθενείς στην περιοχή μας.
Πραγματοποιήθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης συνάντηση του Διοικητού της 6ης Υ.Π.Ε. κου Ιωάννη Καρβέλη & του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κου Βασιλείου Ψυχογυιού.
Διανύουμε περίοδο έξαρσης της εποχικής γρίπης με τους δύο ιούς τύπου Α Α(Η3Ν2) και Α(Η1Ν1) να προεξάρχουν. Αρκετοί άνθρωποι ρωτούν: Ποια μέτρα πρέπει να λάβω κατά προτεραιότητα για να αποφύγω τον ιό αυτή την περίοδο;
Για την ετοιμότητα της χώρας σχετικά με το νέο κοροναϊό, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την χθεσινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Προληπτικά μέτρα από τον ΕΟΔΥ και οδηγίες προς τις εκπαιδευτικές μονάδες σχετικά με τη λοίμωξη από το νέο κοροναϊό 2019-nCoV, σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου κρούσματος σε σχολεία.
Η 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης, στα πλαίσια δράσεων για την αγωγή υγείας πραγματοποίησε στις 24/01/2020 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης και στις 29/01/2020 στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας, ενημέρωση με θέμα «Μορφές φυματίωσης και ηπατίτιδας, τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισής τους σε ομάδες υψηλού κινδύνου».
Σελίδα 1 από 136

logofootermedia