×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 187

Fish Spa - ή αλλιώς ψάρια για μανικιούρ πεντικιούρ

Απριλίου 25, 2014
Είναι η νέα τάση της μόδας και έρχεται από τα Spa του εξωτερικού ξετρελαίνοντας πολλές κυρίες. Είναι ένα είδος ψαριού το οποίο ζει σε θερμοκρασίες γύρω στους 24 βαθμούς και το οποίο χρησιμοποιείται για να «τρώει» τα πετσάκια από τα δάχτυλα ανθρώπινων άκρων.

Η καρδιά της μεθόδου ιχθυοθεραπείας είναι τα ψάρια με την ονομασία GarraRufa. Επίσης συναντώνται με τις ονομασίες doctorfish, kangalfishκαι nibblefish. Η προέλευση τους είναι από χώρες της Μέσης Ανατολής και συναντώνται στο φυσικό τους περιβάλλον κυρίως στην Τουρκία, στην Συρία, στο Ιράν και στο Ιράκ. Είναι ψάρια του γλυκού νερού και επιβιώνουν σε θερμοκρασίες γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου. Το μέγεθος τους φτάνει μέχρι τα 7 εκατοστά και η διάρκεια ζωής τους κυμαίνεται από 3 έως 7 χρόνια, ανάλογα με την φροντίδα που τους παρέχεται και τη συντήρηση του ενυδρείου.

Έχουν μάθει να τρέφονται με πολλά διαφορετικά είδη τροφής, κυρίως λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν στην εύρεση της στα μέρη από τα οποία προέρχονται. Ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν στα νεκρά κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος και το γεγονός ότι δεν έχουν δόντια καθιστά αυτήν τη διαδικασία εκτροφής όχι μόνο ανώδυνη αλλά και ευχάριστη. Επίσης έχουν υψηλό μεταβολισμό, κάτι το οποί τα οδηγεί στο να αναζητούν συνεχώς τροφή. Τέλος χάρη στο φυσικό ένζυμο που περιέχει το σάλιο τους, το οποίο ονομάζεται diathanol, καταφέρνουν να θεραπεύουν το δέρμα.

Η ανακάλυψη των ιαματικών ιδιοτήτων τους έγινε αρχές του προηγούμενου αιώνα στην περιοχή Kangal της Τουρκίας, όπου σύμφωνα με τον τοπικό μύθο ένας βοσκός έβαλε τα πόδια του σε μία ιαματική πηγή όπου ευδοκιμούν τα συγκεκριμένα ψάρια και διαπίστωσε θεαματικά αποτελέσματα. Έτσι λοιπόν αυτά τα μικρά ψάρια αναλαμβάνουν να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του σώματος, κάνοντας απολέπιση και χαλαρό μασάζ με μία εντελώς ανώδυνη μέθοδο με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

Αποτελεί μια φυσική μέθοδο απολέπισης των νεκρών κυττάρων, βοηθώντας έτσι στη δημιουργία λείου και απαλού δέρματος, καθώς και στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας.

Παρέχει ένα είδος μικρομασάζ στο σώμα, το οποίο βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος καθώς τα ψάρια «πιπιλίζουν» το δέρμα.

Βοηθάει επίσης σημαντικά και την ειδική κατηγορία των πελατών που πάσχουν από ψωρίαση, με εντυπωσιακά αποτελέσματα που καταδεικνύονται από πολλές επιστημονικές έρευνες.

Προσφέρει άμεσα αποτελέσματα όσον αφορά την ευχάριστη και απαλή αίσθηση στα πόδια του πελάτη, τα οποία τα νιώθει πιο ελαφριά και ανακουφισμένα.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, η ιχθυοθεραπεία αποτελεί από μόνη της μια πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία, ιδιαίτερα ευχάριστη και διασκεδαστική για τον πελάτη, που εκτός από σωματική, του προσφέρει και ψυχική χαλάρωση.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 25 Απριλίου 2014 %13:%Απρ

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia