«Η ζωή είναι γυναίκα» Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών | Πάτρα 23 & 24 Νοεμβρίου

Νοεμβρίου 21, 2018
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, διοργανώνει τριήμερες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε Πάτρα και Αιγιάλεια.

Το διήμερο 23 και 24 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Patras Palace» στην Πάτρα, διημερίδα με τίτλο «Η ζωή είναι γυναίκα», σε συνεργασία με την Ένωση Γυναικών Ελλάδας και τον Σύλλογο Μαιών-Μαιευτών Πάτρας.

«Στόχος, είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των γυναικών στην προσπάθεια απεγκλωβισμού τους από την εσωστρέφεια, την άγνοια και τον φόβο εξαιτίας της βίας που πολλές βιώνουν στην καθημερινή τους ζωή», ανέφερε σε δήλωση του ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα αναπτυχθούν ενδιαφέροντα  θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη γυναίκα, όπως  η ισότητα των φύλων στον χώρο της υγείας, η ενδοοικογενειακή βία, η σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο, τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών, τα ανθρώπινα δικαιώματα στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Επίσης, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο «Αστήρ» και ώρα 10 π.μ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, στο πλαίσιο του 21ου Forum Ανάπτυξης, συνδιοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης, με θέμα ««Αθόρυβες» μορφές βίας στη γυναικεία καθημερινότητα». Η εκδήλωση αφορά τη βία που βιώνουν οι γυναίκες μέσα στις συντροφικές σχέσεις,  τη θέση  των γυναικών, την έμφυλη βία και τις διακρίσεις που εκδηλώνονται  στους  εργασιακούς χώρους.

Στις δράσεις της Περιφέρειας συμμετέχει και ο Δήμος Αιγιαλείας ο οποίος την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 διοργανώνει ημερίδα με συναφές περιεχόμενο, που στόχο έχει την παρότρυνση των γυναικών που υφίστανται βία και υποφέρουν σιωπηλά για εξωστρέφεια και κινητοποίηση, προκειμένου να δεχθούν βοήθεια και στήριξη χωρίς να στιγματίζονται και να απομονώνονται κοινωνικά. 

prosklisi via dit ella

program via dit ella

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia