10 tips που θα σε σώσουν από την ξηρότητα του προσώπου σου το Χειμώνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το χειμώνα η επιδερμίδα σου έχει εξίσου μεγάλη ανάγκη ενυδάτωσης όπως το καλοκαίρι. Η καθημερινότητα σου μειώνει την ελαστικότητα και η ανάγκη να “ταΐσεις” την επιδερμίδα του προσώπου σου είναι επιτακτική. Μάθε τα 10 κυριότερα tips για να μη ταλαιπωρήσε διπλά. Μην το παρακάνεις.

1. Ενυδατώσου

Το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό σου, μαζί και την επιδερμίδα σου κάνοντας το πρόσωπό σου να χάνει τη λάμψη του. Οι γραμμές και οι πόροι φαίνονται πιο έντονα ενώ η όψη σου δείχνει εξαιρετικά ταλαιπωρημένη, ειδικά μόλις ξυπνάς. Το να πιεις νερό και μάλιστα περισσότερο από το συνηθισμένο σίγουρα θα σε βοηθήσει όμως δεν είναι δραστική λύση. Άπλωσε μια ενυδατική μάσκα που θα έχεις αγοράσει ή φτιάξε εύκολα τη δική σου σπιτική με αγγούρι και γιαούρτι.

Οδηγίες: Καθάρισε 1/2 αγγούρι και βάλτο στο μπλέντερ. Ανάμειξέ το με 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό και άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο για περίπου 10΄. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Ενυδάτωση χωρίς ίχνος λιπαρότητας!

2. Πόνταρε στην καφεΐνη

Αν είσαι από τους ανθρώπους που πρέπει να πιουν ένα φλιτζάνι καφέ για να πάρουν την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζονται, τότε αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνεις. Παράλληλα όμως, ο καφές περιέχει μεγάλες ποσότητες από αντιοξειδωτικά που θα βοηθήσουν να φύγουν οι τοξίνες από την επιδερμίδα σου και να ξεπρηστεί.

Φτιάξε μια μάσκα στο σπίτι με καφέ αναμιγνύοντας τα εξής:

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένου καφέ
2 κουταλιές της σούπας σκόνης κακάο
3 κουταλιές της σούπας πλήρους γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας μέλι.
Άπλωσε ένα λεπτό στρώμα του μίγματος στο πρόσωπό σου και άστο να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Αφαίρεσέ το με μια ζεστή, βρεγμένη πετσέτα.

Γιατί επιλέγω πια νερό ντεμακιγιάζ!

3. Στην κουζίνα ολοταχώς

Η συμβουλή δεν είναι να κάνεις ένα πλούσιο πρωινό αλλά να ανοίξεις το ψυγείο και να πάρεις το γιαούρτι και να το αλείψεις στο πρόσωπό σου. Η λειτουργία του σαν μάσκα προσώπου είναι ιδιαίτερα ευεργετική μιας και η υπερβολή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει κοκκινίλες στο δέρμα σου. Όπως όταν καίγεσαι λοιπόν το καλοκαίρι και το γιαούρτι ανακουφίζει την ερεθισμένη σου επιδερμίδα, έτσι και τώρα η αντιφλεγμονώδης δράση του θα κάνει το θαύμα της! Εσύ απλά άπλωσε μια μικρή ποσότητα στο πρόσωπό σου για 5-10 λεπτά και μετά ξέβγαλε.

4. Δούλεψε προκαταβολικά

Σίγουρα μετά από μερικά ποτά θέλεις απλά να γυρίσεις σπίτι, να πετάξεις ρούχα και παπούτσια στην άκρη και να πέσεις για ύπνο. Αν δεν θέλεις να δείχνεις πολύ ταλαιπωρημένη το πρωί, κάνε 3 μικρές κινήσεις για να ξυπνήσεις και να μην τρομάξεις με την όψη σου. Πρώτον κάνε ντεμακιγιάζ, τουλάχιστον με ένα μαντηλάκι ή ένα προϊόν που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα για να μην κλείσουν οι πόροι και βγάλεις σπυράκια. Δεύτερον, βάλε την κρέμα νύχτας η οποία καλό θα είναι να περιέχει ceramides τα οποία θωρακίζουν την υγρασία της επιδερμίδας και στη συγκεκριμένη περίπτωση το χρειάζεσαι αφού το αλκοόλ θα την αφυδατώσει. Τρίτον, κοιμήσου σε δύο μαξιλάρια και προσπάθησε να κοιμηθείς ανάσκελα προκειμένου να μην δείχνει το πρόσωπό σου πιεσμένο το πρωί.

5. Διατήρησε τον αυτοέλεγχό σου

Πριν παραγγείλεις το επόμενο ποτό, σκέψου ότι δεν θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω, αντιθέτως θα σου προσθέσει κιλά και θα έχει επιπτώσεις τόσο στην εμφάνιση όσο και στον οργανισμό σου. Θα νιώσεις πολύ καλύτερα αν αντισταθείς και πεις «όχι» και το πρωί ξυπνήσεις καλύτερα χωρίς ενοχλήσεις.

6. Κάνε massage στο πρόσωπό σου

Οι κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπό σου είναι απαραίτητες για να μειωθεί το πρήξιμο στο πρόσωπό σου. Η κυκλοφορία του αίματος θα βελτιωθεί και δεν θα δείχνεις τόσο αφυδατωμένη. Παράλληλα με τα δάχτυλά σου χρησιμοποίησε ένα προϊόν με νερό για να το απλώσεις με ένα σφουγγαράκι στο πρόσωπό σου. Αν έχεις χρόνο, φτιάξε τη δική σου μάσκα για ενυδάτωση με γιαούρτι και μέλι που θα βοηθήσει το δέρμα σου να ηρεμήσει από το πρήξιμο που προκαλεί το αλκοόλ και θα σου δώσει έξτρα ενυδάτωση χωρίς να την επιβαρύνει με περιττή λιπαρότητα.

7. Βάλε παγάκια

Κάνε μασάζ στο πρόσωπό σου με παγάκια για να φύγει το πρήξιμο και η κοκκινίλα. Επιπλέον, μπορείς να βράσεις τσάι ή χαμομήλι και να αφήσεις τα σακουλάκια να κρυώσουν και να τα εφαρμόσεις για 8-10 λεπτά στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

8. Κάνε ένα αφρόλουτρο

Γέμισε την μπανιέρα με άλατα και ζεστό νερό και μπες να απολαύσεις ένα αφρόλουτρο για να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος. Μπορείς να κάνεις και ένα απλό ντους απλά θα σε βάλει σε τέτοια εγρήγορση που δεν είναι ο οργανισμός σου έτοιμος να αντιμετωπίσει μετά από ένα hangover.

9. Άσε το glitter σπίτι

Για τις μέρες μετά από ξενύχτι και ποτό επίλεξε την επόμενη μέρα μακιγιάζ που δεν θα τονίζει την αφυδατωμένη, ταλαιπωρημένη επιδερμίδα σου. Κάλυψε τους μαύρους κύκλους με concealer χωρίς όμως να το παρακάνεις με πολλά στρώματα και φώτισε το πρόσωπό σου σε φυσικούς τόνους, αποφεύγοντας τις λαμπερές αποχρώσεις και τις έντονες σκιές. Επιπλέον σκέψου ότι το αλκοόλ έχει ήδη κάνει ζημιά στο πρόσωπο και τα μάτια σου οπότε το βαρύ μακιγιάζ θα έχει ως αποτέλεσμα να ερεθιστεί η επιδερμίδα σου ακόμη περισσότερο.

10. Πες «ναι» στο χρώμα

Η κουρασμένη όψη σου θα ισορροπήσει αν διαλέξεις να φορέσεις μια χρωματιστή μπλούζα που θα κάνει αντίθεση με την άτονη επιδερμίδα σου. Μπορείς επίσης να φορέσεις ένα lip gloss σε φυσική απόχρωση που θα κάνει τα χείλη σου να φαίνονται υγιή χωρίς να φαίνεται υπερβολικό το χρώμα.

pronews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Τουρισμός για όλους 2024»: Έγινε η κλήρωση – Μάθετε τα αποτελέσματα

Το πρωί της Παρασκευής 26/4 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για...

Τρίπολη: Αλλαγή μέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι λαϊκές αγορές της πλατείας Βαλτετσίου...

ΕΛ.ΑΣ: Χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες, για την αποφυγή κλοπών κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, αποσκοπώντας στην αποφυγή κλοπών,...

Συνελήφθησαν 40 άτομα σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο