Μηλόξιδο: Το καλλυντικό για πιο όμορφο δέρμα και μαλλιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακόμα και αν δεν μαγειρεύετε, σίγουρα θα θέλετε να πάρετε ένα μπουκάλι ξίδι μετά την ανάγνωση του άρθρου.

Αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, το ξίδι για να είμαστε ακριβείς δεν μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Ωστόσο, μπορεί να σας βοηθήσει στην καθημερινή περιποίησή σας ως πολυτάλαντο συστατικό. Πράγματι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη της ακμής και να παρατείνει τη ζωή του βερνικιού σας. Οι ιδιότητες αυτές είναι μόνο η αρχή… Θα μένατε ίσως με το στόμα ανοιχτό αν σας λέγαμε ότι επιταχύνει τον χρόνο επούλωσης μιας μελανιάς, συσφίγγει και τονώνει την επιδερμίδα.

Καταπραΰνει το δέρμα

Προσθέστε μηλόξιδο σε μια μπανιέρα γεμάτη με ζεστό νερό και απολαύστε για 15 λεπτά. Δεδομένου ότι το επίπεδο του pH του είναι παρόμοιο με το επίπεδο του pH του προστατευτικού μανδύα του δέρματος, θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ισορροπίας.

Τονωτική λοσιόν

Ανακατέψτε μαζί μια κουταλιά της σούπας μηλόξιδο και δύο φλιτζάνια νερό. Βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι και περάστε το μείγμα σε καθαρό, στεγνό πρόσωπο για σύσφιξη του δέρματος. Μην ξεπλύνετε (η μυρωδιά θα αποχωρήσει γρήγορα). Το οξικό οξύ θα τονώσει την κυκλοφορία, καθώς και τη μείωση των πόρων.

Ξέβγαλμα των μαλλιών

Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μηλόξιδο με ένα ποτήρι νερό και να χρησιμοποιήστε μετά το πλύσιμο των μαλλιών σας. Ξεπλύνετε καλά και απλώστε ένα ελαφρύ κοντίσιονερ. Το οξικό οξύ θα απομακρύνει τα υπολείμματα από την συσσώρευση προϊόντων προσφέροντας λαμπερά μαλλιά.

Ανακούφιση ηλιακού εγκαύματος

Αναμείξτε 1/2 φλιτζάνι μηλόξιδο και τέσσερα φλιτζάνια νερό. Στη συνέχεια βρέξτε μια πετσέτα με το διάλυμα και απλώστε στο έγκαυμα. Το μηλόξιδο βοηθά στην ισορροπία των επιπέδων του pH του δέρματος, την προώθηση της επούλωσης και την πρόληψη φουσκάλων.

Κόψιμο από ξυραφάκι

Βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι με αδιάλυτο μηλόξιδο και περάστε το πάνω από την περιοχή του προβλήματος. Για σοβαρούς τραυματισμούς, δοκιμάστε πρώτα ένα ελαφρύ στρώμα μελιού στην περιοχή, αφήστε το για πέντε λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε, στεγνώστε και εφαρμόστε το ξύδι. Οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα, ενώ το οξικό οξύ μαλακώνει το δέρμα για να βοηθήσει τις τρίχες που έχουν γυρίσει προς τα μέσα να μεγαλώσουν κανονικά.

Θεραπεία κατά της πιτυρίδας

Ανακατέψτε μαζί μηλόξιδο και νερό. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας πριν το λούσιμο. Μπορείτε επίσης να αναμείξετε ένα κουταλάκι του γλυκού ξίδι στο κανονικό σαμπουάν σας. Το μηλόξιδο έχει φυσικές αντιμυκητιακές ιδιότητες για την καταπολέμηση και τον μετριασμό της πιτυρίδας.

Θεραπεία μελανιάς

Ενυδατώστε ένα κομμάτι βαμβάκι με μηλόξιδο και στερεώστε το με έναν επίδεσμο. Αφήστε το για μια ώρα. Οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του ηρεμούν το τραυματισμένο δέρμα, ενώ το οξικό οξύ αυξάνει την κυκλοφορία και την επούλωση.

Αποσμητικό ποδιών

Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι μηλόξιδου με τέσσερα φλιτζάνια νερό σε μια λεκάνη. Ενυδατώστε τα πόδια για 15 λεπτά, ξεπλύνετε και στεγνώστε. Οι αντισηπτικές ιδιότητες του βοηθούν στην απόσμηση και απολύμανση των ποδιών. Παράλληλα, οι αντιμυκητιακές ιδιότητες του προλαμβάνουν και καταπολεμούν τους μύκητες.

flowmagazine.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο