8 λάθη που επιβραδύνουν την απώλεια βάρους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλοι μας κάνουμε λάθη. Σωστά; Ευτυχώς, όμως, κάποια λάθη που αφορούν την απώλεια βάρους είναι αρκετά απλά για να διορθωθούν.

Παρακάτω σου αναφέρουμε 8 συνήθη λάθη που είναι εύκολο να διορθώσεις για να επανέλθεις γρήγορα στο σωστό δρόμο και να αρχίσεις να βλέπεις ξανά αποτελέσματα στις προσπάθειές σου για αδυνάτισμα.

Λάθος 1ο: Κάνεις μόνο cardio γυμναστική 

Νομίζεις ότι χρειάζεσαι μόνο προπονήσεις cardio – και όχι προπόνηση δύναμης – για να κάψεις λίπος; Αυτόείναιμιαλανθασμένητακτική. Εάν αφιερώνεις κάποιο από τον χρόνο σου στο γυμναστήριο στη προπόνηση με αντιστάσεις, αυτό θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τον μυϊκό ιστό σου και, κατά συνέπεια, το βασικό μεταβολισμό σου. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας θα καις περισσότερες θερμίδες, ακόμα και τις μέρες που δεν εξασκείς έντονη σωματική δραστηριότητα.

Λάθος 2ο: Γυμνάζεσαι μόνο με μικρά βάρη

Ακόμα και αν αφιερώνεις χρόνο στην προπόνηση με βάρη, ίσως διστάζεις να σηκώνεις μεγάλα βάρη. Όμως, εάν σηκώνεις μεγαλύτερα βάρη με λιγότερες επαναλήψεις, θα καις περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι εάν σηκώνεις μικρότερα βάρη με περισσότερες επαναλήψεις.

Λάθος 3ο: Δεν τρως πριν την προπόνηση

Πιστεύεις ότι κάνεις οικονομία στις θερμίδες όταν αποφεύγεις να φας ένα σνακ πριν την προπόνησή σου;  Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το UniversityofArkansas, οι γυναίκες που έτρωγαν ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες πριν κάνουν μια μέτριας έντασης προπόνηση για 30 λεπτά, αύξησαν τον αριθμό των θερμίδων που έκαιγαν σε σχέση με τις γυναίκες που δεν έτρωγαν ένα γεύμα.

Λάθος 4ο: Γυμνάζεσαι μόνος ή μόνη σου 

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, τα άτομα που συμμετείχαν σε ομάδες υποστήριξης που είχαν στόχο το αδυνάτισμα  είχαν καλύτερα αποτελέσματα από τα άτομα που προσπαθούσαν από μόνα τους. Ακόμα και αν δεν θέλεις να συμμετάσχεις σε ένα μεγάλο γκρουπ, μπορείς να συνεργαστείς με φίλους ή συγγενικά σου πρόσωπα για να πετύχετε μαζί τους στόχους σας για αδυνάτισμα.

Λάθος 5ο: Δεν τρως αρκετό πρωινό

Εάν κάθε πρωί βουτάς βιαστικά ένα κουλουράκι στον καφέ σου πριν φύγεις για τη δουλεία, δεν βοηθάς τον εαυτό σου. Ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες πρωινό θα περιορίσει στην πείνα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Λάθος 6ο: Αγχώνεσαι για τη ζυγαριά

Σε μια πρόσφατη μελέτη, τα άτομα που προσπαθούσαν να χάσουν βάρος και εκπαιδεύτηκαν σε τεχνικές διαχείρισης του στρες έχασαν περισσότερο βάρος από τα άτομα που δεν εκπαιδεύτηκαν. Μάθε να αποφεύγεις το άγχος και το να τρως λόγω αντίδρασης στο στρες, και σαν αποτέλεσμα θα επιταχύνεις το ρυθμό με τον οποίο χάνεις βάρος.

Λάθος 7ο: Πίνεις πολλά αναψυκτικά light

Πιστεύεις ότι αποφεύγεις τις θερμίδες όταν πίνεις αναψυκτικά light; Σε μια πρόσφατη μελέτη, τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα που επέλεξαν να καταναλώνουν αναψυκτικά light, τελικά κατανάλωναν τον ίδιο αριθμό θερμίδων ημερησίως, όσο και τα άτομα που έπιναν κανονικά αναψυκτικά. Οπότε, κόψε την κατανάλωση αναψυκτικών light και αντικατέστησέ τα με απλό δροσιστικό νεράκι.

Λάθος 8ο: Αποφεύγεις τα γλυκίσματα αλλά όχι το ψωμί

Εάν έχεις να επιλέξεις μεταξύ ψωμιού ή γλυκού μετά το φαγητό, είναι καλύτερο να επιλέγεις το γλυκό. Η καλύτερη επιλογή όμως είναι να αποφεύγεις και τα δύο!

topgreekgyms.gr 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο