Πώς να πλύνετε τα μαλλιά σας – ο σωστός τρόπος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπορεί να το κάνετε σχεδόν κάθε μέρα, αλλά ξέρετε πραγματικά πώς να πλένετε τα μαλλιά σας με το σωστό τρόπο; Χρησιμοποιώντας τις σωστές τεχνικές μπορείτε να κάνετε την διαφορά στην υγεία και την λάμψη των μαλλιών σας,  χωρίς να κάνετε κάποια κοινά λάθη, που θα μπορούσαν να καταστρέφουν τα μαλλιά σας χωρίς καν να το γνωρίζετε.

1. Ξεκινήστε με ένα ξέβγαλμα.

Ακριβώς όπως τα ρούχα σας που χρειάζονται έναν κύκλο πρόπλυσης πριν προσθέσετε απορρυπαντικό, τα μαλλιά θα πρέπει να είναιβρεγμένα καλά πριν προσθέσετε το σαμπουάν σας. Το ζεστό νερό θα χαλαρώσει την επιδερμίδα της τρίχας, το οποίο είναι καλό για την απομάκρυνση κάθε βρωμιάς ή προϊόντος που είναι εγκλωβισμένο στα μαλλιά. 

2. Αν έχετε μακριά μαλλιά, conditioner πρώτα.
Ναι αλήθεια! “Αν έχετε μαλλιά μακρύτερα από τους ώμους σας, για την προστασία των ευάλωτων άκρων από το στέγνωμα και την περαιτέρω ζημία χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα conditioner και ελαφρύ ξέβγαλμα πριν από κάθε λούσιμο. Αυτό δεν θα κρατήσει μόνο τα άκρα υγιείς, θα γεμίσει τους πόρους με υγρασία, καθιστώντας τα μαλλιά σας λεία και θα ενισχύσει τη λάμψη.

3. σαπουνάδα – αλλά μόνο στο τριχωτό της κεφαλής.
Ο καλύτερος τρόπος για να σαπουνίζεσαι είναι από τις ρίζες ως τις άκρες. Τα μαλλιά πιο κοντά στο τριχωτό της κεφαλής είναι νεότερα και αναπόφευκτα θα είναι πιο λιπαρά, ενώ το τέλος της τρίχας είναι το παλαιότερο και συνήθως ξηρότερο, το πιο εύθραυστο μέρος της τρίχας.

4. Να είσαι ευγενική!

Η τριβή μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην επιδερμίδα των μαλλιών σας, που οδηγεί σε θραύση και φριζάρισμα. Σκεφτείτε για το πλύσιμο των μαλλιών σας, όπωςπλύνετε εσείς στο χέρι τα ευαίσθητα ρούχα σας – πολύ προσεκτικά.

Ξεκινήστε τη σαπουνάδα σας στις ρίζες. Η αύξηση της ροής του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής για να τονωθεί η ανάπτυξη των μαλλιών χρησιμοποιώντας κάθετες κινήσεις με μέτρια πίεση. Μην χρησιμοποιείτε κυκλικές κινήσεις, που μπορούν να μπλεχτούν τα μαλλιά σας.

Στη συνέχεια, “απλώστε τη σαπουνάδα πάνω από τα άκραχαϊδεύοντας τα σε ευθεία κίνηση. Μην τρίβετε τα εύθραυστα άκρα σας ή μην χρησιμοποιήσετε παλινδρομική κίνηση σαν να πλένετε ένα πανί σε μια σανίδα μπουγάδας.

5. Μην ξεπλύνετε και επαναλάβετε.
Παρά τα όσα μπορεί να λένε οι οδηγίες στο πίσω μέρος της φιάλης του σαμπουάν σας, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να πλύνετε τα μαλλιά σας δύο φορές. Συνήθως ένα σαπούνισμα είναι αρκετό, εκτός και αν η τρίχα είναι πάρα πολύ βρώμικη και το πρώτο σαμπουάν δεν παράγει σαπουνάδα, στην περίπτωση αυτή, να σαπουνίζεσαι για μια ακόμη φορά.

6. Προσθέστε conditioner από τα μέσα μήκη προς τις άκρες.
Αφού ξεπλυθεί το σαμπουάν σας, απομακρύνετε ένα μέρος των υδάτων από τα μαλλιά πριν βάλετε τοconditioner, αφήνοντας τοconditioner ξεπλύνετε για το τελικό στάδιο του ντους σας.  Όσο περισσότερο παραμένει το conditioner στα μαλλιά σας, τόσο καλύτερα το απορροφά. Μην βάζετε μαλακτικό στις ρίζες των μαλλιών σας. Το φυσικό λάδι από το τριχωτό της κεφαλής σας είναι πιο συγκεντρωμένο εκεί.

7. Τέλος, ξέβγαλμα με κρύο νερό.
Το κρύο νερό θα σφίξει την επιδερμίδα της τρίχας, έτσι τα μαλλιά σας θα αντανακλούν καλύτερα το φως και θα έχουν περισσότερη λάμψη.

Επίσης να θυμάστε:

Χρησιμοποιήστε το σωστό σαμπουάν και κοντίσιονερ που κάνει για τον τύπο των μαλλιών σας. Αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά, επιλέξτε ενυδατικά προϊόντα. 

Πόσο συχνά πλένετε τα μαλλιά σας εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σας, πάρα πολύ. Αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά ή έχετε λεπτές τρίχες, μπορεί να χρειάζετε σαμπουάν καθημερινά. 

Φίλτρο νερού. Είναι ιδανικό να υπάρχει φίλτρο στο ντους, δεδομένου ότι αφαιρεί το χλώριο, τη σκουριά και τα άλατα από το νερό που μπορεί να θαμπώσουν το χρώμα ενώ τα μαλλιά σας θα είναι σούπερ μαλακά.

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο