Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του τμήματος Ξυλόκαστρο – Ρίζα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ανακοινώνει την ολοκλήρωση ενός ακόμη σημαντικού οδικού έργου που αφορά στην ασφαλτόστρωση 6 χιλιομέτρων στον δρόμο από το Ξυλόκαστρο προς την Τοπική Κοινότητα Ρίζας. Η παρέμβαση, η οποία υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αποτελεί ένα τμήμα ιδιαίτερης σημασίας τόσο για την καθημερινότητα των κατοίκων των ορεινών χωριών του Δήμου μας, όσο και για την ασφαλή πρόσβαση χιλιάδων επισκεπτών στον κορυφαίο τουριστικό προορισμό των Τρικάλων και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης εργολαβίας «Έργα αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στην Επαρχιακή Οδό Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά», με συνολικό προϋπολογισμό 7.640.000 ευρώ. Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου τμήματος αναβαθμίζει σημαντικά την οδική ασφάλεια και διευκολύνει τις μετακινήσεις προς την ορεινή ζώνη και το χιονοδρομικό κέντρο, συμβάλλοντας στην τόνωση του τοπικού τουρισμού και της οικονομίας.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Βλάσης Τσιώτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου, τονίζοντας: «Η ασφαλτόστρωση αυτού του κομβικού τμήματος αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο μας. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την άμεση ανταπόκριση και την αποτελεσματική υλοποίηση ενός έργου που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας και ενισχύει την τουριστική μας προοπτική. Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας για την υλοποίηση και άλλων έργων που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του τόπου μας.»

Η Δημοτική Αρχή Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των υπόλοιπων εργασιών του έργου και ευελπιστεί στην ταχεία ολοκλήρωσή τους, προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην Καλαμάτα το Άγιο Φως το βράδυ του Μ. Σαββάτου με πτήση της «Aegean»

Η Καλαμάτα θα υποδεχθεί το βράδυ του Μ. Σαββάτου 19 Απριλίου 2025 το Άγιο Φως, με ειδική πτήση της αεροπορικής εταιρείας Aegean. Όπως έχει γνωστοποιηθεί μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” από τα Ιεροσόλυμα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, για πρώτη φορά, πτήση της Aegean θα αναχωρήσει στις 8:30 μ.μ. με

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Δήμου Τρίπολης-Αυθορμητισμός, ευχές και μια ξεχωριστή συνέντευξη

Μοναδική εμπειρία αποτέλεσε για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, η επίσκεψή του στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Τρίπολης, τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η δομή, πέρα από το πολύτιμο έργο της καθημερινής φροντίδας και υποστήριξης, «τρέχει» ένα μοναδικό εργαστήρι δημοσιογραφίας, μέσα από το οποίο οι φιλοξενούμενοι παίρνουν συνεντεύξεις, καταγράφουν ιστορίες και εκφράζονται με αυθεντικότητα, δημιουργικότητα και αγάπη

Δημήτρης Πτωχός: «Το έργο στο φράγμα του Ασωπού προστίθεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα μεγάλων παρεμβάσεων που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί στην Πε

Υπεγράφη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συμπληρωματική σύμβαση για το έργο «Κατασκευή φράγματος Ασωπού Ν. Κορινθίας», παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρίστου Δήμα και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα. Με την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης εκκινεί η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για τη γεωτεχνική αστοχία στην περιοχή του υπερχειλιστή

ΤΕΧΑΝ: Τέσσερις (4) Μεγάλοι Εκπαιδευτικοί Διαγωνισμοί Ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα!

Η ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., πρωτοπόρος στον τομέα της κυκλικής οικονομίας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ